zondag 10 juni 2018
  12 Replies
  2.7K Visits
  Subscribe
Nu we de tickets hebben geboekt ben ik het forum aan het afspitten naar leuke tips.
Vanuit Bkk willen we na een paar dagen Kanchanaburi met de nachttrein (nakhon pathom) naar Surattani. Paar dagen Khao Sok en dan met de Ferry naar Ko Pangan en Ko Samui. Terugvliegen naar Bkk.
Nu lees is bijv over Salad hut of Sandy beach, is er 's avond op loopafstand nog iets van een avondmarkt of winkeltjes, restaurantjes en barretjes?
Iemand leuke tips voor Khao Sok of van hieruit een meerdaagse trip te boeken?
Wat is de beste plek op Ko Samui, strand zwembad en wat vertier in de avond?
Waardeer dit bericht:
5 jaar geleden
·
#27439
Wij hebben deze reis in 2013 gemaakt met onze 3 kinderen. Vrijwel dezelfde route. Ook met de nachttrein naar Surattani en vanuit daar naar Kao Sok Park. Wij hadden een treehouse geboekt in het resort Our Jungle House. Heel mooi en heel lekker gegeten. Bij hen hebben wij een lake tour geboekt, zonder overnachting. Daarna naar Ko Samui, Cocopalm Beach Resort. Ook heel mooi, te voet naar bekende restaurantjes en de massagesalon en met de taxi naar de night market. Ging allemaal erg vlot.
Dus heel veel plezier, wij hebben genoten in ieder geval!
5 jaar geleden
·
#27438
Bedankt voor jullie berichten, zie in sommige gevallen dat het met zweet op de bilnaat is geweest.
We gaan toch voor de terugvlucht om 1500 en dan landen we rond 16.00. Er was nog een andere vlucht later (landen om 18.20) met Thai Airways, maar heb bij deze navraag gedaan en ze labelen niet door met Qatar en vind dit wel erg krap. Die durf ik niet aan.
5 jaar geleden
·
#27437
Met een losse doorvlucht na aankomst van een lange internationale vlucht hebben we zelf niet zo'n probleem, vooral niet als het een enkeltje betreft. De vakantie is begonnen en het ergste dat je kan overkomen is dat je een nieuwe (korte/interne) vlucht moet boeken.

Het maakt wel uit met wie en naar welk land/vliegveld we vliegen, bv:
- Vietnam: voor vertrek al een (duur) visum geregeld, omdat de wachtijden voor een 'visa on arrival' gigantisch uiteen kunnen lopen, hierdoor genoeg tijd gehad tussen vluchten (rij bij VOA was die dag inderdaad groot).
- Schiphol wilde onze bagage niet doorlabelen naar Borneo bij een overstap van Singapore Airlines op Silk Air (dochter van SIA), omdat het twee losse tickets waren. Gelukkig was de overstap van 3 uur op Changi Airport ruim voldoende om het aan te durven twee keer door de douane te gaan en bagage van de band te halen en weer in te checken.

Ervaring de andere kant op en dolblij dat we tickets in een boeking hadden:
- bij vertrek uit Wellington, NZ naar NL, eerst een interne vlucht van 45 minuten naar Auckland nodig. Door forse storm, bijna alles gecancelled, uiteindelijk op laatste interne vlucht vanuit Wellington naar Auckland gezet (mochten pas inchecken nadat ze het vliegtuig letterlijk aan de grond hadden in Wellington), met paar uur vertraging direct door naar grote vliegtuig voor internationale vlucht, wat bij losse tickets niet zou zijn gelukt, omdat we niet meer hadden kunnen inchecken. In dat geval zouden we 4 dure internationale retourtjes zijn kwijtgeraakt ivm 'no show'.

Ach, het blijft een spannende bezigheid dat reizen ;-), maar wij bouwen dus graag wat extra marge in voorafgaand aan de grote vlucht :-)
5 jaar geleden
·
#27436
Wij houden wel altijd rekening met hoe lang de vlucht duurt die voor de internationale vlucht zit... Doen dit ook echt niet altijd maar juist stukje Koh Samui - BKK vinden wij een mooi stuk om het wel te doen.

Maarreh... wij hebben ook wel een keer erge stress gehad. Toen hadden we internationale vlucht (naar KUL) en toen een korte vlucht door naar Borneo. Op een gegeven moment werd de vlucht gewijzigd... kwamen we later aan. Op de dag zelf ook nog vertraging... maar doordat we initieel veel tijd tussen de vluchten in hadden gepland, hebben we het alsnog (uiteindelijk makkelijk) gehaald. Maar voor een dergelijke constructie (eerst hele lange vlucht) zou ik volgende keer nog ruimer plannen...

Enneh als wij een keer meemaken dat we gecancelde vluchten hebben etc. dan piepen wij ook wel anders!

Mijn dochter houdt bij hoeveel ze gevlogen heeft. Elke opstijgen en landen telt ze als 1 vlucht. Volgens die telling heeft ze nu 94 keer gevlogen. Nog nooit gecancelde vlucht gehad (wel 1 keer aantal weken voor vertrek overigens maar niet op de dag zelf)! Wel afgelopen meivakantie 4 uur later aangekomen door het weer. Stuk Dubai - BKK. Was toen wel heeeel blij dat we geen volgende vlucht hadden! Maar bij de uitgang stonden medewerkers je op te wachten als je vervolg vlucht had gemist. Was ook voor mensen die niet in 1 ticket hadden geboekt. Was echt netjes...

En natuurlijk wel vertragingen gehad:
- vaker met vertraging vertrokken (een keer zelfs 2 uur later) maar toch op tijd aangekomen omdat de vertraging gedurende de vlucht weer werd ingehaald.
- nooit later dan een uur te laat aangekomen dan de gepland aankomsttijd (muv afgelopen meivakantie...)

Zo, nu ga ik even heel goed alles afkloppen hier thuis...
5 jaar geleden
·
#27435
Wij zouden op dezelfde dag doorvliegen als het losse vluchten zijn ook niet snel doen. Ik heb helaas al te vaak meegemaakt dat vluchten last minute geannuleerd worden of uren vertraagd... Maar goed, meestal zal het vast goed gaan :)
5 jaar geleden
·
#27434
Ik zelf ben erg risico mijdend maar vlucht vanaf Koh Samui naar Bangkok en daarna doorvliegen durven we echt aan.

Houden dan ruime marge aan zodat je eventuele vertraging kan opvangen.

Scheelt echt zoveel gereis en gesleep met bagage! En je hebt een dag extra relaxen op het eiland en je hoeft dan niet weer Bangkok zelf in. Na lekkere strandafsluiting zou ik me echt niet nog een dag willen vermaken in de stad. Hang dan liever niet zomaar ergens rond om de dag maar door te komen. Zit dan echt al in de relax modus!

Allemaal erg persoonlijk maar het is echt zo lekker! En zelfs als je bang bent voor vertraging: dan kan je zelfs 's middags al gaan vliegen. Heb je de dag ervoor nog lekker de hele dag in je resort. Op dag van vertrek heb je nog de hele ochtend en dan vlieg je naar BKK. Als je bijv. 13:00 uur vlucht zou nemen, ben je uiterlijk 14:30 in BKK. Heb je 6 1/2 uur overstap/marge!! Nou dat haal je echt!

Hang je wel 6 1/2 uur op vliegveld... maar het is dat of je bent dezelfde (of meer?) tijd kwijt met:
- reistijd naar ferry Koh Samui
- reistijd naar Suratthani airport
- reistijd airport BKK naar hotel in BKK
- reistijd hotel BKK naar airport
- plus 2 uur van te voren aanwezig zijn in BKK

En als je dit een keer hebt gedaan, kan je steeds beter inschatten wat voor jou een fijne marge is. Ik zelf zou in geval mijn vervolgvlucht 20:55 zou zijn, zorgen dat ik rond 17:00 uur land op BKK. Kan je nog lekker even ergens eten, genoeg marge. Wil je er niet eten dan zou ik inmiddels zelfs nog vlucht later durven te nemen... (aankomst 17:30-18:00).

Enneh vind je het erg spannend dan ga je lekker voor landen om 16:00 uur. Gaat echt niet fout! De eerste keer hadden we ook zo'n lange marge. We wisten toen nog niet dat de bagage werd doorgelabeld en dat je in BKK niet door immigratie moet etc. Op Koh Samui gingen we al door immigratie (uit stempelen). Duurde 5 minuten.
5 jaar geleden
·
#27433
Wij hebben in 2015 vanuit Kanchanaburi (eerst taxi naar NP) een dagtrein richting Chumphon genomen, daar overnacht in een eenvoudig hotelletje in de hoofdstraat en de volgende dag de ferry naar Ko Tao. Wij vonden dat nachtje in Chumphon erg leuk, juist omdat het geen toeristische plek is. Er is een leuke 'authentieke' avondmarkt, waar de locals hun avondeten kwamen halen. De kids vonden het geweldig om met handen en voeten een maaltijd bij elkaar te scharrelen. Vooral die kleine thaise pannekoekjes met cocosnoot & marshmallow oid waren favoriet (en staan hoog op de wensenlijst voor onze komende trip in december).

Mbt terugvliegen vanaf de eilanden:
Ik zou jullie adviseren een dag voor 't vertrek naar Brussel al naar Bangkok te gaan (bv met goedkopere vlucht vanaf Surathani). Voor ons is dat een soort 'gouden regel' tijdens onze reizen, mn in Azië.
Wanneer vluchten niet op hetzelfde ticket staan, loop je het risico om door een eventuele vertraging van de eerste, de vervolgvlucht te missen (daar helpt 'doorlabelen van bagage' niet bij). Je bent dan ook je ticket kwijt, omdat je een 'no show' bent. Wanneer de vluchten onderdeel zijn van een en dezelfde boeking dan kun je dat risico wel nemen (want is dan een probleem van de vliegtuigmaatschappij).
5 jaar geleden
·
#27432
Ik zit toch een beetje in twijfel.
.. We willen vliegtickets boeken van Ko Samui naar Bangkok, in de middag, in de avond om 20.55 uur vertrekt ons vliegtuig naar Brussel. Tickets zijn duurder dan vanaf Suratthani, maar het scheelt dan wel weer extra reistijd. We zullen dan onze bagage moeten ophalen en weer opnieuw inchecken. Als we om 15.55 uur landen is dit toch ruim op tijd? ..


Hoogstwaarschijnlijk hoef je niet je bagage op te halen en opnieuw in te checken. Wij hebben deze vlucht 2 keer gedaan en waren beide keren transit.

Bangkok Airways zit namelijk in groep met veel luchtvaartmaatschappijen. Ze labelen dus bij veel maatschappijen gewoon door.

De eerste keer hadden wij onze internationale vlucht met KLM, de tweede keer met Air China. Voor beide vluchten werd gewoon doorgelabeld.

Ik zou een vlucht later nemen... En dit laten afhangen van of je nog op BKK airport wilt avondeten (dat je hier voldoende tijd voor hebt).

Het is allemaal persoonlijk maar ik zou een vlucht nemen die ergens tussen 17:30 - 18:00 uur op BKK zou landen. Haal je makkelijk met 3 uur er tussen en heb je ook nog zeer ruime marge als vlucht door weersomstandigheden vertraagd zou zijn.
5 jaar geleden
·
#27431
Ik zit toch een beetje in twijfel.
Op zaterdag 11 augustus komen we aan om 7.00 in de ochtend (nachttreint) in Suratthani.
We hadden het plan om dan de ferry naar Ko Tao te gaan. De reden om door te gaan naar Suratthani ipv Chumpong is omdat we anders rond 4315 buiten de trein staan.
Dus de ferry duurt langer. Nu vraag ik me af of we de dagen niet beter over 2 eilanden kunnen verdelen. Of Ko Tao of Ko Pangan. Als we voor 2 eilanden kiezen, dan ook wat langer in Ko Samui. We willen vliegtickets boeken van Ko Samui naar Bangkok, in de middag, in de avond om 20.55 uur vertrekt ons vliegtuig naar Brussel. Tickets zijn duurder dan vanaf Suratthani, maar het scheelt dan wel weer extra reistijd. We zullen dan onze bagage moeten ophalen en weer opnieuw inchecken. Als we om 15.55 uur landen is dit toch ruim op tijd?

zaterdag 11 augustus 2018 7:06 aankomst suratthani - koh Tao
zondag 12 augustus 2018 Ko Tao
maandag 13 augustus 2018 Ko Tao
dinsdag 14 augustus 2018 Ko Tao - Ko Pangan
woensdag 15 augustus 2018 Ko phangan
donderdag 16 augustus 2018 Ko Pangan
vrijdag 17 augustus 2018 Ko phangan - Ko Samui
zaterdag 18 augustus 2018 Ko Samui
zondag 19 augustus 2018 Ko Samui
maandag 20 augustus 2018 Ko Samui
dinsdag 21 augustus 2018 Ko Samui
woensdag 22 augustus 2018 Ko Samui - Bangkok - Brussel
5 jaar geleden
·
#27430
Sandy beach zit aan een heel breed strand. Aan dit strand zitten behoorlijk wat restaurants, ook aan de weg achter het strand zitten wel een paar restaurants. Winkels zitten er helaas niet, daarvoor moet je echt naar Thong Sala (waar de boot aankomt) met een (dure) taxi.
5 jaar geleden
·
#27429
Bedankt voor je reactie. We gaan ff kijken waar we dan zouden willen zitten.
We zitten nu toch te twijfelen over Khao Sok, mss daarvoor in de plaatst Koh Tao voor duiken/snorkelen, maar lees dat t erg massaal is (hoogseizoen).
Iemand tips om toch naar Khao Sok te gaan?
5 jaar geleden
·
#27428
Vanaf de salad hut ben je wel verplicht om een taxi te nemen richting "centrum" verder zitten er op het strand nog wel andere acco's waar je een hapje kan eten of een drankje kan doen en er zit een "winkeltje" bij. Koh Phangan is ook best heuvelig vonden wij, tenminste wel rondom de salad hut dus of je dat echt wil gaan lopen...... :)

Wat betreft Khao sok, je kan bij je acco waarschijnlijk gewoon allerlei tripjes boeken, meerdaagse trips gaan volgens mij alleen naar het meer.
Kijk voor inspiratie even op de site van je acco of anders bij een andere acco, ze bieden eigenlijk allemaal ongeveer hetzelfde aan.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!