vrijdag 18 juni 2010
  10 Replies
  4.6K Visits
  Subscribe
Hoi allen,

Wij gaan met onze dochters van 1,5 en 3,5 naar Thailand. De oudste zit nog graag in de buggy en wil af en toe nog wel eens lopen. Wij hebben een Deuter rugdrager, maar mijn man vind het te zwaar om de jongste daarin te vervoeren. Hij is ook erg groot en neemt veel ruimte in beslag door het metalen frame. Twee buggy's vind ik zo'n gesjauw!

Mijn vriendin gebruikt voor haar kinderen een draagdoek. Nu vroeg ik me af of jullie hier ook ervaring mee hebben. Het is natuurlijk warm en ik vraag me af of het niet te warm is.

Groetjes Mariska
Waardeer dit bericht:
13 jaar geleden
·
#7642
Hoi Mariska,

Heerlijk vooruitzicht voor jullie zeg, ben alweer een beetje jaloers (heb ik al snel als ik het forum 'binnenstap' hoor). Wij waren rond de jaarwisseling op reis met kindjes van 4 en 2,5 (Mrt 3) en hadden idd een buggy en een draagzak mee. Een buggy vond ik gezien de steden die we gingen bezoeken een must en voor het uitrusten tussendoor gewoon (nog) prettig. En een draagzak hebben we echt speciaal aangeschaft voor deze reis; een 'patapum'. een handig opvouwbaar ding die niet veel weegt en je in je jas mee kan nemen als je hem niet gebruikt. Ik kan hem evt wel aanbieden, na 1x gebruikt te zijn (moet nog wel even bedenken wat ik ervoor wil hebben)... google maar eens die naam dan zie je plaatjes.

Ik vond dit een fijne combi, zelfs mijn zoon van ruim 4 heeft er enkele keren in gezeten!
groetjes Marjan
13 jaar geleden
·
#7643
Hoi Mariska,

Ook wij hebben goede ervaringen met 1 buggy en een draagzak. Wij hebben een ergo babycarrier (<!-- w -->http://www.ergobabycarrier.com<!-- w -->;). Licht, makkelijk opvouwbaar en te gebruiken voor kinderen tot 20 kilo! Als je hem niet gebruikt, past hij gemakkelijk in een tas of rugzak. Je kan je kind zowel op je rug, buik of heup dragen. Heel handig. We hebben hem zelfs regelmatig gebruikt voor onze oudste van destijds 4 jaar.

Vorig jaar reisden we met 1 buggy en 2 draagzakken (kinderen: 5 jaar, 2 jaar, 4 maanden). Dit jaar zullen we 1 buggy en 1 draagzak meenemen (kinderen: 6 jaar, 3 jaar, 15 maanden). We vertrekken aanstaande woensdag voor 2 maanden naar Vietnam (en Cambodja).

Groeten,
Marcella (<!-- w -->http://www.muddyshoesguides.nl<!-- w -->;)
13 jaar geleden
·
#7644
Toen wij bijna 2 jaar geleden (wel met 4 kinderen) in Thailand en Australïe waren hebben wij 2 plooibuggy's en 2 draagzakken (ergo babycarrier) meegenomen. Onze twee jongsten waren toen 1,5 en 3 jaar. We vonden de buggy's vooral handig in steden en op grote plaatsen zoals het royal palace in Bangkok omdat de kinderen erin konden slapen en ze konden vastgezet worden zodat we de andere twee kinderen ook nog in het oog konden houden. Je kan er natuurlijk ook nog wat bagage in kwijt. De draagzakken hebben we voornamelijk gebruikt op uitstappen waarbij we de boot of de skytrain namen en natuurlijk op wandelingen in Australïe.
Het voordeel van een buggy is dat het minder warm is voor zowel kind als draagmama of -papa en dat je met momenten je handen even vrij hebt ,het nadeel is dat het veel plaats inneemt (extra bagage), de straten niet overal even "toegankelijk" zijn en het nogal een dom ding is om mee te slepen (bvb in een tuktuk) maar we hebben er toch veel plezier aan beleefd. Een draagzak heeft als voordeel dat als je hem niet gebruikt hij ook niet veel plaats inneemt en dat je overal sneller tussendoor geraakt.
Ik denk dat we voor 2 kinderen idd ook 1 buggy en 1 of 2 draagzakken zouden meenemen.
Dit jaar zullen onze twee jongsten net 4 en 5 jaar zijn en gaan we bijna 8 maanden naar Azïe. We nemen geen buggy meer mee, enkel 1 beco babycarrier( [url:taylqlru]http://www.becobabycarrier.com[/url:taylqlru]) dat zal deze keer volstaan denk ik.

Groetjes,
Lieve
13 jaar geleden
·
#7645
@ Marjan: Kan je een foto sturen? En laat even weten wat je er voor hebben wil, dan kunnen wij het even bespreken/beoordelen.
13 jaar geleden
·
#7646
Hallo,
Wij hadden ook twee buggy's mee, was geen enkel probleem. Onze dochter van toen 4 liep niet zoveel, en zeker niet in de warmte. Zoals gezegd kan je kind er ook even lekker in rusten/ of is het safe (bijv in BKK). Bovendien is het onze ervaring dat je toch niet veel met de bagage loopt. Vaak van vliegveld naar bus/ taxi enzo. Wij hadden nog een grote rugzak mee en samsonite koffer. Klinkt niet erg handig maar ging prima. We gebruikten de buggy ook wel eens om rugzak even in te zetten, of om te zorgen dat we even de handen vrij hadden en om bijv bagage te pakken (zodat de kk niet alle kanten oprennen).
Geen moment spijt van gehad van die twee buggy's , bovendien mogen ze ook helemaal mee naar de gate
13 jaar geleden
·
#7647
[[color=#008040:1w4qzub9]i]@ Mariska,
Ik ga een foto opzoeken, het is een zandkleur. Ik zag dat ik geen foto op de website heb staan zoals ik dat even snel bekeek, ik zal in het "archief" kijken en anders maak ik er wel 1.
Prijs zal ik ook verzinnen, mail ik je wel.
Marjan[/i][/color:1w4qzub9]
13 jaar geleden
·
#7648
Hallo,

Wij hadden dit jaar enkel de ergocarrier mee die we stom weg laten liggen hebben in de luchthaven van Hanoi (halfweg) de reis. Mathis is net geen 3 en we hadden geen buggy mee. Al bij al waren we blij dat we geen buggy mee hadden, want in Noord - Vietnam gingen we die zoiezo niet gebruikt kunnen hebben.
Twee jaar geleden hadden we wel een buggy mee en hebben die gebruikt maar vond ik eerder een last, maar dit is persoonlijk. Onze zoon zit gewoon graag en nog steeds in de draagzak ergocarrier.

We zullen zo snel mogelijk een nieuwe bestellen of een patapum nog twijfel.

Groetjes
13 jaar geleden
·
#7649
Hier ook nog een draagdoekfanaat.

Ik gebruik echter geen kliksystemen zoals ergo of patapum of beco. Wel echte doeken of mei tai's.

Een mei tai kan voor jou ook misschien gemakkelijk zijn! Een mei tai is ook wel erg luchtig. Je kindje zit er vanaf anderhalf jaar gewoon met de poep in en de armpjes eruit, wat het al heel wat minder plakkerig maakt. Je kan er ook één kopen met een slaapkapje aan zodat hij/zij een tukje kan doen op je rug en zijn/haar hoofdje ondersteund wordt.

Google eens op mei tai, dan heb je een idee wat ik bedoel ;)
13 jaar geleden
·
#7650
Ik heb onze Vaude rugdrager verkocht. Dus nu op zoek naar wat ik wel wil... Mei Tai zie ik veel leuke dragers van, en ook van de ergo carrier en papatum. Ik vind de ergo carrier nogal prijzig vergelijking met de papatum. Kan iemand mij het verschil aangeven. Ik zoek me suf naar winkels in de buurt, woon in Zwolle, waar ik deze kan uitproberen. Maar kan alleen internetwinkels vinden. De borstvoedingswinkel heeft alleen draagdoeken om te knopen.
13 jaar geleden
·
#7651
Kijk eens op dit forum: <!-- w -->http://www.dragenenvoeden.nl<!-- w -->

Daar staat ook een "marktplaats voor particulieren" op waar je vaak tweedehands mooie mei tai's of patapums of ergo, enz kan vinden. Als je iemand vind in je buurt kan je ze ook meteen uitproberen. Kijk ook eens op de "marktplaats voor verkopers", heel wat internetverdelers zitten op dat forum en ook als je daar één vind in je buurt, zal je wel mogen uitproberen hoor (bij hun forumnaam staat vaak waar ze wonen) ;)
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!