zaterdag 24 november 2018
  8 Replies
  2.6K Visits
  Subscribe
Hi,
Ik oriënteer me op twee weken midden en zuid Vietnam in februari met vriendlief, zoon van 6 en dochter van 4. De eerste week is al aardig ingevuld met een uitgebreid huwelijksfeest in Danang en Cao lãnh. De tweede week wil ik graag minder reizen, maar nog wel wat zien. Ik denk aan max 3 verschillende adressen met korte reistijd ertussen. Wat zijn must-sees in de omgeving?
Heb je een tip voor overnachtingsplek of activiteit?

Ik hoor het graag!
Waardeer dit bericht:
5 jaar geleden
·
#28765
Fijn dat jullie toestemming hebben!

Wij hebben een paar keer bij riverside gezeten. Op zich prima en een fijne plek aan de rivier voor met kinderen (zwembad, grasveld enzo). De kwaliteit van de appartementen is wisselend en soms wat verouderd. Maar verder echt wel prima.
5 jaar geleden
·
#28764
De beschikking is binnen en we hebben toestemming om buiten de schoolvakantie naar Vietnam te gaan. We starten in Da Nang voor een huwelijk met een pre-weddingdiner in Hoi An, vliegen en bussen dan naar Cao Lanh voor het traditionele huwelijk in het geboortedorp van de bruid en eindigen in HCMH voor een week bijkletsen en relaxen.
Iemand ervaring met Riverside Serviced apartments in District 2?
5 jaar geleden
·
#28763
Ik vergeet Cat Tien helemaal. Dit is een natuurpark een paar uur van HCM. Simpele accommodatie maar erg mooi voor een paar dagen; wandelen, fietsen, riviertochtje, gibbon opvang.


Oh top, bedankt voor de tip! Dat deel hebben we de vorige keer helemaal niet gezien. Ik denk dat we uitkomen op een paar dagen in de Mekong Delta, een paar dagen Cat Tien en dan eindigen in HCMC. Dan is dr week alweer om.

Ik maak nog voorzichtige plannen, we hebben voor onze zoon van 6 verlof aangevraagd en wachten nog op een reactie van school. Spannend.....
5 jaar geleden
·
#28762
Ik vergeet Cat Tien helemaal. Dit is een natuurpark een paar uur van HCM. Simpele accommodatie maar erg mooi voor een paar dagen; wandelen, fietsen, riviertochtje, gibbon opvang.
5 jaar geleden
·
#28761
Bai Xep is echt leuk en ligt aan de kust tussen Danang en HCM in. Vliegen kan op Quy Nhon. Of inderdaad de mekong delta (beetje fietsen, fabriekjes kijken en zwemmen) of wat meer natuur in Da Lat. Het is net wat jullie zoeken... HCM zelf kan je ook een paar dagen jezelf vermaken. In district 2 aan de rivier zit redelijk wat kindvriendelijke accommodatie en restaurants voor expats.
5 jaar geleden
·
#28760
Wij zijn nu een paar keer in Vietnam geweest en vinden het midden en noorden het leukste. Dit vooral omdat de natuur daar zo mooi is.

Mocht je iets naar het noorden gaan dan kan ik Phong Nha bijvoorbeeld aanraden. Echt een waanzinnig mooi gebied. In Hoi An zaten wij aan het strand in An Bang beach. Dat is echt een leuk en gezellig stukje en dus heerlijk aan het strand :-). Hoi An zelf vond ik enorm tegenvallen. Maar dat kan ook komen doordat ik er in 2003 al heb rondgelopen (zo ongeveer als enige toerist, dit in tegenstelling tot de massa's nu...).[/quote:1lt08i81]

Wij zijn jaren geleden ook in het midden en noorden geweest. Idd prachtig! Voor nu is dat niet haalbaar, omdat we de eerste week vanwege de bruiloft van vrienden en alle feesten daaromheen vooral in Danang zitten en eindigen in Cao Lanh. Hoi an gaat zeker lukken vanuit Danang. Bedankt voor het meedenken!
5 jaar geleden
·
#28759
Wij zijn nu een paar keer in Vietnam geweest en vinden het midden en noorden het leukste. Dit vooral omdat de natuur daar zo mooi is.

Mocht je iets naar het noorden gaan dan kan ik Phong Nha bijvoorbeeld aanraden. Echt een waanzinnig mooi gebied. In Hoi An zaten wij aan het strand in An Bang beach. Dat is echt een leuk en gezellig stukje en dus heerlijk aan het strand :-). Hoi An zelf vond ik enorm tegenvallen. Maar dat kan ook komen doordat ik er in 2003 al heb rondgelopen (zo ongeveer als enige toerist, dit in tegenstelling tot de massa's nu...). Als je nog een mooi strand zoekt dan is Bai Xep (bij Quy Nhon) echt een enorme aanraden. Een heerlijke en mooie baai (en vooral ook lekker rustig). De Mekong Delta is wel grappig, maar niet spectaculair. Je kan er beetje fietsen, bootje varen en fabriekjes enzo bezoeken.

Ik heb verder geen idee hoe het weer is in de periode dat je gaat. Dat is met name voor strandbestemmingen wel even handig om na te kijken. Wij waren bijvoorbeeld het eerste jaar met kerst in Vietnam en en giet het in Hoi An en Phong Nha (hebben we toen ook overgeslagen).
5 jaar geleden
·
#28758
Wij zijn vorig jaar zomer naar midden en zuid Vietnam geweest.

Wij zijn begonnen in Hoi an, dit vond ik echt een prachtige stad, zeker een aanrader.

Daarna zijn we naar na trang geweest, dat was vooral uh bijzonder, veel russen, we hebben het leuk gehad maar ik zou er niet persee nog eens naar toe gaan.

Daarna hebben we paar dagen in HCMC gezeten, afgewisseld met deze plek in de Mekong delta http://www.mekonglodge.com/ vond ik echt een aanrader.
Super lekker eten ( het is soort van all in, maar geen buffet maar gewoon 3 gangen lunch geserveerd aan tafel), ze organiseren verder kooklessen, fietstochten, bezoek aan markt etc. Heerlijk zwembad voor de kinderen, ik zou er zo weer heen gaan.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!