Verre Reizen Met Kinderen

Zoek jullie familiereis!

Kasbah route (Groepsrondreis)

Via de Tizi ’n Tichka bergpas bereiken we in onze jeeps Ouarzazate, het Hollywood van Marokko. Naast de Atlas-filmstudio’s en CLA-filmstudio’s bevinden zich in de omgeving vele verscholen filmsets. We zetten de reis langs de Route van de Duizend Kasba’s voort. De eeuwenoude ksour (gefortificeerde dorpen) en kasbahs (lemen zandkastelen), het bijzondere licht en de diverse landschappen zijn ideaal voor de verfilming van grote blockbusters zoals 'The Gladiator', 'Kingdom of Heaven', 'Asterix en Obelix', 'Babel', en recentelijk 'Game of Thrones' enz. enz. Een mooie off road piste leidt ons naar de hoge zandduinen van Erg Chigaga. We volgen een stuk van Paris-Dakar om weer in de bewoonde wereld te arriveren!

Reisinfo: Marokko, groepsrondreis, 10 dagen, alle leeftijden

Bijzonderheden: Reis in paasvakantie. Ook beschikbaar als individuele reis

Meer info

 

Le grand tour

Tijdens deze Marokko familiereis van 14 dagen combineer je de Marokkaanse cultuur met de indrukwekkende bergen, de grote lege woestijn en de verfrissende kust. Je start deze Marokko gezinsrondreis in de koningsstad Marrakech waar je samen met je kinderen kunt dwalen door de smalle straatjes van de souks op zoek naar de kruiden piramides. Dan reis je met je huurauto door het indrukwekkende atlasgebergte langs kasbahs en vruchtbare valleien en oases vol palmbomen naar de glooiende zandheuvels van de Sahara. Via het Anti-Atlas waar je slaapt in Taroudant reis je door naar het authentieke kustplaatsje Essaouira. In dit witte dorpje met blauwe luiken kan je shoppen in de oude medina maar ook genieten van zon, zee en strand. Tot slot verblijf je nog een nachtje in Marrakech voordat je weer terug naar huis vliegt.

Reisinfo: Marokko, selfdrive, 14 dagen, vanaf 6 jaar

Bijzonderheden: 1 overnachting in kamelenhaar tent in de woestijn

Meer info

 

Verkenning van het zuiden

Veel van wat je beleven kunt in het exotische zuiden van Marokko zit in deze korte Marokko rondreis. Je bezoekt de oosterse labyrinten van Marrakesh met hun slangenbezweerders en geurige specerijenmarkten, je maakt een dagtocht in het Atlasgebergte aan de voet van de Toubkal, de hoogste berg van Noord-Afrika en je verkent met dromedarissen de prachtige zandduinen en oases van de Sahara.

Reisinfo: Marokko, groepsrondreis, 8 dagen, vanaf 4 jaar

Bijzonderheden: Ook vertrekdata met minimumleeftijd 12 jaar en of Nederlandstalige reisbegeleider

Meer info

 

Woestijnavontuur 'le petit prince'

Jullie kennen vast het verhaal van « de Kleine Prins ». Dit is een heel mooi verhaal, voor ouders en voor kinderen over de belevenissen van een Klein Prinsje. Dit verhaal werd geschreven door Antoine de St. Exupéry. Wat niet veel mensen weten, is dat deze meneer vroeger in Marokko werkte, en post rond bracht in een klein postvliegtuigje. Op een dag is zijn vliegtuigje neergestort in de woestijn waar hij…. een kleine prins ontmoette! Het mooie boek dat hij toen schreef, met ook veel mooie plaatsje erin, is dus eigenlijk geïnspireerd op een Berbers sprookje. Ga je mee op avontuur met de Kleine Prins, in de woestijn van Marokko?

Reisinfo: Marokko, groepsrondreis, 9 dagen, vanaf 2 jaar

Bijzonderheden: Reis in krokus en herfstvakantie

Meer info

 

Familiereis op maat Marokko

Samen met kinderen op familiereis Marokko en in slechts 1.5 week kennismaken met de natuur en (Berber)cultuur: het is zeker mogelijk. Tijdens deze reis begin je met een tweedaagse wandeling met ezeltjes. Daarna stap je in de jeep en verken je de Hoge Atlasbergen. Je rijdt door valleien en langs verschillende afgelegen dorpjes, waar je kennismaakt met de Berbers. Via valleien met duizenden kasba's kom je weer op de beginplaats van deze reis: Marrakech. Hier heb je uiteraard de tijd om de stad te verkennen voordat je rondreis Marokko met kinderen weer afgelopen is.

Reisinfo: Marokko, individuele rondreis, 10 dagen, vanaf 8 jaar

Bijzonderheden: Stel jullie nu jullie droomreis samen met Helma, de reisspecialist van Better Places die in Marokko woont. Helma kent Marokko als geen ander en helpt jullie graag.

Meer info

 

Sultans en Touaregs

Deze reis begint in de Keizersteden Fes en Meknes, om door de Atlas (ligt er al sneeuw op de toppen?) naar de zonnige woestijn te rijden. Voel je een echte nomaad als je op je dromedaris door de woestijn hobbelt, van kamp naar kamp. ’s Nachts genieten we van een kampvuurtje en duizenden sterren. We sluiten de reis af in een mooie riad in Marrakech.

Reisinfo: Marokko, kerstreis, 12 dagen, vanaf 2 jaar

Bijzonderheden: Reis in kerst vakantie

Meer info

 

De oases en zandduinen van de Sahara

Rondreis per huurauto langs de mooiste oases, kasba’s en duincomplexen van de Marokkaanse Sahara. Reis vanuit Ouarzazate door de groene Dadès-vallei, de grillige rotsmassieven van de Todra-kloof en de Gorges du Dadès. Bewonder de oranje zandduinen van Merzouga en de palmeraie van de Vallée du Drâa. Verblijf in sfeervolle riads en in authentieke, in kasbastijl gebouwde hotels. Meestal met zwembad!

Reisinfo: Marokko, individuele rondreis, 10 dagen, alle leeftijden

Meer info

 

In de voetsporen van Indiana Jones

Jordanië is een van de meest fascinerende landen van het Midden-Oosten. Je kunt uren dwalen door de verborgen stad Petra. In de Dode Zee kun je al drijvend in het water een boek lezen, zo zout is het water. Spectaculaire natuur vind je vooral in de Wadi Rum, een van de mooiste woestijngebieden ter wereld. Aan het eind van je Jordanië rondreis kun je met een snorkel op zoek gaan naar bontgekleurde vissen in de Rode Zee.

Reisinfo: Jordanië, groepsrondreis, 8 dagen, vanaf 4 jaar

Bijzonderheden: Ook vertrekdata met minimumleeftijd 12 jaar en single parent reis

Meer info

 

Je Marokkaanse sprookje

Alle ingrediënten van Marokko in 12 dagen zit in deze culturele rondreis Marrakech. Je start deze Marokko rondreis in de bruisende stad Marrakech waar je kunt dwalen door de kleurrijke marktstraatjes van de souks en waar de kinderen van de vele sprookjes kunnen genieten die verteld worden op het Djemaa el Fna plein. Dan reis je met je huurauto door het indrukwekkende atlasgebergte langs kasbahs en vruchtbare valleien en oases vol palmbomen naar de glooiende zandheuvels van de Sahara. Via het Hollywood van Marokko, Ouarzazate reis je weer terug naar Marrakech. Tot slot verblijf je nog een nachtje in Marrakech voordat je weer terug naar huis vliegt. Je overnacht op comfortabele plekjes, maar ook een unieke nacht onder de sterren in de Sahara woestijn.

Reisinfo: Marokko, selfdrive, 12 dagen, vanaf 6 jaar

Bijzonderheden: 1 overnachting in kamelenhaar tent in de woestijn

Meer info

 

Kust en kasbahs

Deze leuke afwisselende reis heeft steden visserplaatsjes, strand en natuur zonder hele grote afstanden te rijden.

Reisinfo: Marokko, selfdrive, 16 dagen, alle leeftijden

Meer info

 

De kasbahroute

Fietsvakantie waarbij je de uiteenlopende landschappen van Marokko vanaf de fiets van nabij ontdekt. Van de Koningsstad Marrakech word je over de Hoge Atlas gebracht en fiets je langs de uitlopers van deze bergen, door palmenoases, diepe valleien van de Dades, door de rotswoestijn van de Djebel Saghro, langs ontelbare lemen kasbahs en ksars en door kleine dorpjes waar de mensen en kinderen zwaaien naar die vreemde westerlingen op de fiets. Geniet van couscous en muntthee.

Reisinfo: Marokko, individuele rondreis, 11 dagen, vanaf 12 jaar

Bijzonderheden: Deze prachtige fietsreis is ook geschikt voor actieve gezinnen met tieners (12 ). De fietstochten zijn afwisselend en middelzwaar. Een goede fietsconditie is dus belangrijk. De routes zijn fantastisch

Meer info

 

Op een kameel door de woestijn

Tijdens deze familiereis door Jordanië dobber je in de Dode Zee en nemen we alle tijd om de beroemde roze stad Petra te verkennen. Jordanië is de perfecte bestemming voor families met kinderen die kort op vakantie willen. Je kunt zelf beslissen hoe je de woestijn van Wadi Rum wilt doorkruisen; per landcruiser, kameel of te voet. In de woestijn slapen we twee nachten in een bedoeïenentent of als je wilt in de buitenlucht onder een spectaculaire sterrenhemel! Aqaba is het perfecte eind van deze actieve reis. Je kunt er heerlijk luieren aan het strand of snorkelen tussen de veelkleurige vissen.

Reisinfo: Jordanië, groepsrondreis, 9 dagen, vanaf 8 jaar

Bijzonderheden: Deze reis heeft ook vertrekdata met min. leeftijd 12 jaar

Meer info

 

Soeks en Sahara

Deze Familiereis is leuk voor kinderen van alle leeftijden en natuurlijk ook voor de ouders! Je begint in het Middeleeuwse Fes, om het Atlas-gebergte over te steken naar de woestijn. Hier verwisselen we ons minibusje voor de 4×4 van de woestijn: de dromedaris! We laten ons mee nemen naar een tentenkamp onder de sterren en genieten van de natuur. Er is ook plaats voor actie en avontuur: wat dacht je van sand-boarden in de Sahara?  Ook maken we een wandeling met ezeltjes in een oude ksar in de Palmentuinen.

Reisinfo: Marokko, groepsrondreis, 8 dagen, alle leeftijden

Bijzonderheden: Reis in krokus en herfstvakantie

Meer info

 

Er op uit met ezels en kamelen

Tijdens deze familiereis door Marokko maak je mooie wandelingen in de bergen en langs de kust. In de zomer, als het in grote delen van Marokko erg heet is, is het in deze gebieden juist zeer aangenaam. In de op 2000 meter hoogte gelegen Aït Bougemez vallei wandelen we door prachtig groene fruitplantages en kleurige berberdorpjes. Voor de kinderen gaan er muilezels mee. Je logeert vier nachten in een eenvoudige maar gezellige herberg. Na dit verblijf daal je af naar de kust, waar je met kamelen drie dagen langs de kust wandelt, over verlaten zandstranden en soms over rotsen en kliffen. Je overnacht op het strand en de oceaan dient als bad! We lopen naar Essaouira, een sfeervolle havenplaats met een mooie medina, witte huisjes en een pittoreske haven. We sluiten de reis af in de koningsstad Marrakech.

Reisinfo: Marokko, groepsrondreis, 20 dagen, vanaf 7 jaar

Bijzonderheden: Deze reis heeft ook vertrekdata met min. leeftijd 12 en 16 jaar

Meer info

 

Shouf Shouf Marokko

Je start deze 8-daagse rondreis in magisch Marrakech. Hier kun je eindeloos dwalen door de smalle straatjes in de souks. Met je huurauto trotseer je het Atlasgebergte en kom je in het uitgestrekte plattelandsleven terecht. Je ziet oude kasbahdorpen, geitenhoeders, sjokkende kamelen en palmvalleien. En dan.. zand, zand, zand en nog eens zand. Bovenop een kameel sjok je naar het tentenkamp voor een nachtje in een tent in de woestijn. Bij het kampvuur trommel je mee op zelfgemaakte instrumenten en kruip je al vroeg onder de dekens voor een nacht onder de sterren. Op de weg terug naar Marrakech verblijf je een nacht in een klein marktplaatsje en kun je de filmstudio’s bezoeken in Ouarzazate.

Reisinfo: Marokko, selfdrive, 8 dagen, vanaf 6 jaar

Meer info

 

Marokko rondreis familieavontuur

Marokko met je gezin? Dat is een prima tussendoor vakantie want meer dan een dikke week hoef je er niet voor uit te trekken. Bovendien is het maar vier uur vliegen. Een rondreis met je gezin door Marokko is ook verantwoord: je route en verblijf kun je tevoren vastleggen zodat het niet te vermoeiend wordt. Er is genoeg te zien, de natuur is afwisselend en het strand is breed. Met de tips van je local Hero (waar eten ook je kinderen het lekkerst, waar kun je het best shoppen) wordt je reis bijzonder. Marokko, waarom ben je er eigenlijk niet eerder geweest?

Reisinfo: Marokko, individuele rondreis, 8 dagen, alle leeftijden

Bijzonderheden: Bij Local Hero Travel krijg je insider tips van een lokale reisexpert, Brahim deelt zijn kennis met jou en stelt jouw ideale gezinsreis samen. Voordelig én vertrouwd met Nederlandse ANVR SGR garanties

Meer info

 

Jordanië

Gevarieerde rondreis voor het gezin naar Jordanië. We bezoeken de hoofdstad Amman, dat een modern centrum met een oud Romeins theater en gezellige winkelstraten heeft waar het tegen de avond heel levendig en bedrijvig wordt. Ontdek de verborgen stad Petra en de prachtige diverse woestijnlandschappen.

Reisinfo: Jordanië, groepsrondreis, 9 dagen, vanaf 4 jaar

Bijzonderheden: Overnachting in bedoeïnenkamp

Meer info

 

Kleurrijk Marokko

Deze relaxte rondreis laat je sfeer proeven in het mooie Marrakech, de leuke badplaats Essaouira en de moderne kustplaats Agadir.

Reisinfo: Marokko, individuele rondreis, 8 dagen, alle leeftijden

Meer info

 

Duizend en één nacht

Deze spannende en avontuurlijke reis gaat van de zinderende stad Marrakech door kasba's, valleien en woestijn naar de stranden van Essaouira. De reis is zo afwisselend dat het leuk is voor het hele gezin!

Reisinfo: Marokko, selfdrive, 17 dagen, vanaf 8 jaar

Meer info

 

Familiegroepsreis Fata Morgana

Mooie 10-daagse reis naar Marokko met een bijzondere combinatie van stad, woestijn en strand. Je vliegt naar het betoverende Marrakech. Deze prachtige koningsstad wordt ook wel de 'rode parel' genoemd om zijn roodkleurige stadsmuren. We kunnen er genieten van de vele prachtige paleizen, moskeeën en Menara tuinen. Op het beroemde Djemaa El Fna plein laten goochelaars en slangenbezweerders hun kunsten zien.

Reisinfo: Marokko, groepsrondreis, 10 dagen, vanaf 6 jaar

Bijzonderheden: Kamelentocht en overnachting in bedoeienenkamp

Meer info

 

Nieuwe website!

Het is tijd voor verandering. Vernieuwing. Daarom vind je hier binnenkort een nieuwe frisse, uitnodigende webstie vol met leuke verhalen en prachtige reizen voor jou en je gezin. Vertrouwde inhoud in een nieuw jasje.
Kom je gauw weer langs?

Doorzoek de website