Wildelife spotten in Europa

Hebben jullie vakantieplannen in Europa? Vergeet je verrekijker niet! Want ook in Europa kun je heel bijzondere dieren tegen het lijf lopen. Om aapjes in het wild te zien hoef je helemaal niet zo ver weg. En ook haaien en gieren kun je zomaar tegenkomen. Of wat dacht je van de lynx? Een bruine beer? Of de grote boze wolf? Hier lees je over negen wilde dieren die je in Europa kunt aantreffen. 

  • Apen in het wild vind je in Europa maar op één plek: op de rots van Gibraltar in het zuiden van het Iberisch schiereiland. Hier leven honderden tamme berberaapjes die gewend zijn aan toeristen. 

berberaapje

  • Het klinkt gevaarlijk, maar reuzenhaaien zijn ongevaarlijk voor mensen. Ze hebben namelijk geen tanden en eten plankton. Je kunt ze vinden in onze eigen Noordzee!  

Reuzenhaai

  • De monniksgier is met een spanwijdte van bijna 2.80 meter de grootste roofvogel van Europa. Je kunt ‘m zien vliegen in de bergen in het zuiden van Europa (Spanje), maar in 2019 was deze vogel zomaar in Drenthe te zien! 

monniksgier

  • Tot zo’n veertig jaar geleden was het een bijzonderheid dat je in Europa flamingo’s kon aantreffen. Nu zijn ze volop te zien in Zuid-Frankrijk, en kun je ze zelfs in Nederland tegenkomen. In de wintermaanden zijn ze te zien in bijvoorbeeld het Veluwemeer of in het Grevelingenmeer. 

flamingo

  • In de winter is Noorwegen de beste plek ter wereld om orka’s te spotten omdat ze dan op zoek gaan naar haringen. Je kunt ze niet alleen vanaf een boot bekijken, maar het is ook mogelijk om met deze bijzondere dieren te zwemmen. 

orka

  • De bruine beer is het grootste roofdier van (het vasteland van) Europa. Over het algemeen zijn ze verlegen en zullen ze contact met mensen mijden. Als ze gewond zijn of jongen hebben, blijf dan maar uit hun buurt. De meeste kans om een echt bruine beer tegen te komen in Europa is in Finland, Zweden, Roemenië en Slowakije

bruine beer200

  • Rond de Azoren zwemmen wel 80 verschillende soorten walvissen en dolfijnen. Ook rond IJsland en Noorwegen kun je deelnemen aan een walvissafari.

Walvis

  • De grootste katachtige van Europa is de lynx. Je zult hem zelden tegenkomen, want schuw en veel zijn er niet meer, maar sinds twee jaar is hij wel weer gespot in België. 

Lynx

  • Niet iedereen is er even blij mee, maar ook de wolf is weer terug van weggeweest. Heel soms wordt hij in Nederland gezien, maar meer kans om hem tegen te komen heb je in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Polen.

Wolf

Meer over het spotten van wilde dieren vind je hier >>>

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!