Ikke-in-Australie-cover-400Tekst en idee: Els den Butter
Illustraties: Wikke Peters
Vormgeving: Nienke Katgerman
Bindwijze: Hardcover, genaaid gebonden
Formaat: 18 x 18 x 0,8 cm
Omvang: 32 pagina's
Verschenen: november 2013
ISBN: 978-90-815975-0-0
NUR: 273
Prijs: € 13,00

Bestel dit boekje...

Ga je mee met Ikke naar Australië? Samen met haar lievelingsknuffel maakt deze kleine avonturierster een prachtige reis door het land van koala's, kangoeroes en krokodillen. No worries!

wereldbol met australie copyIkke in Australië, het derde deel in de serie Ikke op reis, is het eerste reisboekje speciaal voor peuters en kleuters over Australië. Het prentenboek is verkrijgbaar sinds november 2013 en wordt uitgegeven door Globekids Media. Auteur is Els den Butter, de illustraties zijn van Wikke Peters. Eerder verschenen Ikke gaat vliegen en Ikke in Thailand.

Ikke in Australië is een lief en stevig boekje met grappige, kleurrijke illustraties voor peuters en kleuters. Erg leuk als voorbereiding op een reis naar Australië, voorpret gegarandeerd. Maar ook een boeiend en leerzaam boekje voor elk kind dat nieuwsgierig is naar de wereld om zich heen.

Door de ogen van het stoere meisje Ikke maken kinderen kennis met het leven in Australië. Samen met haar grappige knuffel beleeft ze mooie avonturen en doet ze gaandeweg veel kennis op over Down Under. Zo telt Ikke bootjes in Sydney, reist ze in een camper, ontmoet ze natuurlijk allerlei bijzonderen dieren, ziet ze een roadtrain in de woestijn en geniet ze van de digeridoo bespeeld door een Aboriginal. Ikke in Australië geeft kinderen een goed beeld van de belevenissen tijdens een reis door Australië.

Het boekje is geschreven en bedacht door Els den Butter, een van de oprichters van www.verrereizenmetkinderen.nl en mede-eigenaar van Globekids Media. Als redacteur maakte zij bijna tien jaar deel uit van de redactie van het tijdschrift Rails. Voor Ikke in Austrlalië maakte zij gebruik van de ervaringen met haar eigen gezin waarmee zij zes weken door Australië trok, van Perth naar Darwin.

De illustraties zijn gemaakt door Wikke Peters, eigenaar van Studio Niet Lief. Eerder schreef ze het boek 'Koters en Kokosnoten' (Uitgeverij Arena) over de rondreis met haar gezin door Zuidoost Azië. Dit boek inspireerde veel ouders om een ver avontuur met hun kinderen aan te gaan. Wikke woonde met haar gezin drie jaar in Australië waar ze de opleiding tot illustrator volgde.

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!