Voor je op reis gaat gaan alle (on)misbare spullen waarschijnlijk vele malen door je handen. Je paklijst zal vaak wijzigen. Spullen waar jij of je kind thuis niet zonder kan, kunnen op reis ineens hun waarde verliezen. De onmisbare knuffel raakt in de vergetelheid, jouw snorkeluitrusting blijft ongebruikt door een wijziging in de reisroute. Bedenk dat de meeste dingen ook onderweg wel weer te verkrijgen zijn. Maar niet alle.

 

Travelbed

De ergste slaapplek van onze jongste dochter bestond tijdens haar eerste verre reis uit een stapeltje van onze kleren, op een houten vloer met grote kieren, afgeschermd door een paar gekantelde tafeltjes. Voor het slapengaan moesten we het ongedierte verwijderen uit het geïmproviseerde bedje. Een travelbed kost je een paar kilo extra bagage, maar ook veel nachtrust voor jou en je kinderen.

Babyfoon

Uit eten terwijl je kind slaapt? Dan is een babyfoon onmisbaar. Wij vonden er een met een bereik van 2,5 kilometer. Ook heel praktisch in het guesthouse waar de kinderen in de kamer naast ons sliepen.

Dompelaar

Niet elke accommodatie biedt ‘coffee and tea making facilities’, zo ondervonden wij. Erg onhandig, want hoe maakt je dan een flesje als dochterlief om 05.00 uur de andere gasten wakker gilt? Een dompelaar zou een uitkomst geweest zijn. By the way, ook bijzonder handig voor het wellen van kindvriendelijke kant-en-klaar pasta’s en noodles. En natuurlijk heel prettig om overal je eigen kopje koffie of thee te kunnen zetten.

Babymelkpoeder

Uitgeput kom je na een lange vlucht aan op de plaats van bestemming. Wie heeft er dan nog zin om op zoek te gaan naar de supermarkt die babymelkpoeder verkoopt? Nog veel handiger is het, als je baby (vanaf een jaar) gewend is aan langhoudbare koude melk. Dat is namelijk echt overal verkrijgbaar.

Buggy en rugdrager

Een lichtgewicht, klein inklapbare buggy is echt comfortabel om bij je te hebben. Zeker als je, zoals wij, een ondernemende en –soms- weerbarstige dreumes bij je hebt. De buggy fungeerde ook als kinderstoel, traphekje, loopwagentje en middagslaapplek. Omdat niet alle uitstapjes zich lenen voor buggyvervoer, (boottochtjes, vervoer per tuktuk, bergwandelingen of jungletrekkings) hadden wij ook een rugdrager bij ons.

Paracetamolzetpillen voor kinderen

We hebben ze in Zuidoost Azië nergens kunnen vinden. Wel mierzoete roze of rode paracetamoldrankjes met aardbeien of kersensmaak. Maar in geval van hoge koorts, misselijkheid of keelpijn, zit je kind misschien niet te wachten op zo’n roze goedje. Inslaan dus.

Zwemluiers

Heerlijk, even bijkomen in zo’n luxe resort met zwembad of aan het strand. Zal je net zien dat de darmen van babylief precies op dat moment helemaal van slag zijn. En dat geeft een bende in het zwembad… Om deze genante situatie te voorkomen is een uitwasbare zwemluier een uitkomst.

Laptop

Niet alleen handig om Sesamstraat of de Teletubbies te kunnen kijken. Maar vooral ook om in contact te blijven met oma’s en opa’s en andere thuisblijvers. Met goedkoop bellen via Skype, webcammen via MSN en foto’s en filmpjes op je weblog hoeven ze niets van de ontwikkeling van je kinderen te missen.

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!