Wie zei dat je helemaal naar de andere kant van de wereld moet vliegen om de tropen te ervaren? In Nederland zijn zoveel leuke alternatieven om toch in de sfeer te komen. De grote dierenparken kennen we wel, maar juist de kleinschalige onbekende parken waarin vooral vogels, vlinders en kleine dieren te zien zijn, zijn de moeite van het bezoeken waard. Voor wie naar de tropen wil in de herfstvakantie, hierbij de leukste uitjes op een rij.  

Klein Costa Rica in Someren (Brabant). 

Klein Costa Rica herfstvakantie

Wat: Overdekte vlindertuin (880 m2) met vlinders, reptielen, vogels, vissen en schildpadden
Kosten: Kinderen 3 t/m 12 jaar €5,00, volwassenen €8,50
Website

 

Orchideeënhoeve in Luttelgeest (Noordoostpolder)

Orchideeenhoeve herfstvakantie uitje

Wat: Junglepark (25000 m2) met prachtige bloemen, planten en dieren en een speelparadijs, alles grotendeels overdekt. Veel dieren lopen vrij rond. Ook leuke workshops (schilderen, bloemschikken) 
Kosten: Kinderen 3 t/m 12 jaar €8,50, volwassenen €14,50
Website

 

Taman Indonesia in Kallenkote (Overijssel) 

Taman Indonesia herfstvakantie

Indonesië in het klein met dieren, een speeltuin en een restaurant met Indonesische hapjes. Sommige bezoekers spreken van een uit de hand gelopen hobby. 
Kosten: Kinderen 2 t/m 12 jaar € 7,50, volwassenen € 9,50
Website

 

Berkenhof Tropical Zoo Kwadendamme (Zeeland)

Berkenhof tropical zoo herfstvakantie

Wat ooit begon als een hobby van een slager, groeide uit tot een echte tropische dierentuin met kleine zoogdieren, vlinders, reptielen, vogels, insecten en amfibieën. Daarnaast ook veel actieve en educatieve attracties voor kinderen. 
Kosten: Kinderen 3 t/m 12 jaar: € 10,50, volwassenen: € 11,50
Website

 

Subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo, De Eemhof in Zeewolde, Flevoland

Aqua mundo eemhof herfstvakantie

En daar zijn er nogal wat van. Omdat we ze natuurlijk niet allemaal konden uittesten, gaan we af op de test van de ANWB die Aqua Mundo van Centerparcs De Eemhof als winnaar uitroept. De attracties zijn super, het ziet er geweldig uit en is geschikt voor kinderen in alle leeftijden. 
Kosten afhankelijk van leeftijd en dagdeel: € 17,- tot € 29,-
Website

 

Avonturia de Vogelkelder in Den Haag

Avonturia vogelkelder herfstvakantie

In de jaren zeventig begonnen als vogelverkoop vanuit een kelder, is de Vogelkelder nu uitgegroeid tot de grootste dierenspeciaalzaak en natuur-ontdekcentrum van 8000m2 met een mini-zoo, dierenkliniek en brasserie. Met veel leuke activiteiten/workshops voor kinderen die je online kunt reserveren. 
Kosten: De dierenwinkel is gratis toegankelijk, de mini-zoo Mappa Mundia
Website

 

Mondo Verde in Landgraaf, Limburg

Mondo verde herfstvakantie

Familiepark van 25 hectare met prachtige tuinen en dieren uit de hele wereld, en attracties. Het is een natuurpark, dierentuin en pretpark ineen. Hier hanteren ze het ‘all-you-can-eat’ concept; in de entreeprijs zit het (niet zo gezonde) eten en drinken inbegrepen. 
Kosten: Kinderen 3 t/m 12 jaar: € 16,50, volwassenen: € 25,00 (Via Groupon is de entree € 18,50)
Website

 

Vlinders aan de Vliet, Leidschendam

Vlinders aan de vliet herfstvakantie

Waan je midden in de Midden-Amerikaanse jungle als je rondloopt tussen ruim 1500 vlinders, insecten, reptielen, vogels, vissen en amfibieën. 
Kosten: Kinderen 3 t/m 12 jaar: € 6,50, volwassenen: € 9,50
Website

 

Vlindorado in Waarland (Noord-Holland)

Vlindorado herfstvakantie

Begonnen als een anthuriumkwekerij, kun je hier nu rondlopen tussen de prachtigste vlinders en vogels. Voor kinderen: speurtocht, speelhuisje, zandbak. 
Kosten: Kinderen 6 t/m 12 jaar: € 6,50, volwassenen: € 8,50
Website

 

Tropenmuseum in Amsterdam

sabi suriname tropenmuseum herfstvakantie

De ideale plek om kennis te maken met kunst en cultuur uit (sub)tropische gebieden is natuurlijk het Tropenmuseum in Amsterdam. Voor families met kinderen vanaf zes jaar is er de familietour door Sabi Suriname in het Tropenmuseum Junior. 
Kosten: Kinderen 4 t/m 18 jaar: € 8,00, volwassenen: € 16,00
Website

 

Aloha Low Waste Foodbar, Rotterdam

Aloha Rotterdam herfstvakantie

Jaren geleden roetsjte ik tijdens een schoolreisje van de glijbaan in het voormalige zwemparadijs Tropicana in Rotterdam. Nu kun je hier hip en duurzaam eten en drinken waarbij alle gerechten hun eigen verhaal hebben, onder de glijbaan met prachtig uitzicht over de Maas. 
Website

 

Avifauna, Alphen ad Rijn

Avifauna herfstvakantie

Zeker de moeite waard om te noemen, al was het alleen al uit jeugdsentiment, is Vogelpark Avifauna, het eerste vogelpark ter wereld (zeggen ze zelf). Fijn park om rond te lopen, mooie vogels en sinds een aantal jaar ook bijzondere zoogdieren zoals rode panda’s en halfapen in het Zuid-Amerikaanse nevelwoud. Daarnaast is er voor de kinderen een leuke speeltuin! 
Kosten: t/m oktober, vanaf 2 jaar: € 18,00, vanaf november gereduceerd tarief. 
Website

 

Almere Jungle, Almere

Almere jungle herfstvakantie

Wandel door de botanische tuin met bijzondere, exotische en beschermde tropische planten. In het dierenpark leven vogels, zoogdieren, vissen, reptielen, insecten en ongewervelde dieren. In de Almere Jungle worden exotische dieren opgevangen en verzorgd door mensen met een beperking. 
Kosten: € 5,95 per persoon vanaf 2 jaar
Website

 

In verband met coronamaatregelen is het bij de meeste parken verplicht om vooraf te reserveren. Niet alle parken zijn het hele jaar geopend. 

NB: We hebben deze uitjes niet allemaal zelf bezocht. De informatie die we geven komt van de eigen website van de dierenparken of van recensies van bezoekers. Mocht je aanvullende opmerkingen hebben, dan horen we die graag. Stuur je bericht naar info@verrereizenmetkinderen.nl.

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!