Goed voorbereid met je baby op reis.

Als je een verre reis met een baby wilt ondernemen, komt daar veel bij kijken. Maar als je bereid bent de nodige aanpassingen te doen, kun je ook met een baby alle kanten op. Bereid je goed voor en geniet samen met je kindje van een mooie reis!

 

Met baby op reisVanaf welke leeftijd mee op reis?
Voor kinderen tot een maand of drie, vier geldt dat ze het liefst thuis, in hun veilige omgeving zijn. Wil je er toch graag even tussenuit? Kies dan een bestemming dichtbij, zodat je lange reisafstanden kunt vermijden en je zo nodig contact op kunt nemen met je huisarts of consultatiebureau als je je zorgen maakt.

 

Welke bestemming met een baby?
De behoeftes van een baby zijn nog heerlijk basaal: voeding, rust, aandacht en hygiëne. Hou hier rekening mee als je een bestemming kiest. Zorgen dat je kindje voldoende voeding (en vocht!) en aandacht krijgt, dat heb je zelf in de hand. Maar je bestemming is wel van invloed op de rust en hygiëne. Kies bij voorkeur een land met een goede infrastructuur, waarbij je comfortabel van a naar b kunt reizen. De baby slaapt ook heerlijk tijdens een busreis bij jou in de draagdoek. En omdat je baby’s nog niet alle inentingen kunt laten geven die voor volwassenen worden aangeraden, zul je het liefst een bestemming kiezen waar je kindje zo min mogelijk risico loopt. Probeer malariagebieden te vermijden, net als al te extreme temperaturen.

 

Hier volgen een aantal reisverslagen van ouders die met een baby, jonger dan één jaar, een verre reis maakten:

Zuid Afrika:
Suzanne, Justus en Tijl (10 mnd)
Martine, Michel en Jackie-Louise (7 mnd)

Verenigde Staten:
Ellen, Stijn en Teun (11 mnd)

Canada:
Peggy, Luc en Tim (9 mnd)

Australië:
Merel, Jenne en Tippe (8 mnd)

Thailand:
Suzanne, Justus en Tijl (10 mnd)
Marcella, Mark, Sem, Thom en Liv (5 mnd)
Esther, Bastiaan, Sem en Finn (5 mnd)

Maleisië:
Miranda, Martin, Marloes, Eveline en Daniël (7 mnd)
Ivanka, Hugo, Tijmen en Mees (5 mnd)

Voor meer vragen over het reizen met een baby kun je altijd terecht op het forum waar reiservaren ouders je kunnen voorzien van nuttige informatie en leuke tips!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!