Als voorbereiding op een mooie reis of, als dat er even niet inzit zoals nu, om je kind de wereld te laten ontdekken, zijn er bijzonder leuke reisboekjes voor kinderen te koop of te leen in de bibliotheek. Door deze boekjes (voor) te lezen, leert je kind over de natuur, vervoer, andere culturen en alles wat met reizen te maken heeft. Reis je mee de wereld over zonder je tas of het vliegtuig te pakken? 

Ikke op reis kinderboekjes 300


Ikke op reis
Onze eigen Ikke-boekjes mogen natuurlijk niet ontbreken in dit overzicht! Er zijn vier deeltjes, Ikke gaat vliegen, Ikke in Thailand, Ikke in Australië en Ikke op Bali. Als maker vind ik het superleuk om bij Bol.com bijvoorbeeld te lezen hoe enthousiast ouders en kinderen over de boekjes zijn. Ontdek de wereld, net als Ikke! (Voor peuters en kleuters tot +/- zes jaar)
Meer info


Ga je mee naar yellowstone reisboeken kinderen 300Ga je mee naar Yellowstone?
Een wereldreis langs nationale parken

Eekhoorn Ula en Bizon Kuba zijn twee vrienden uit het laatste Europese oerbos in Polen. Een mysterieuze brief is het vertreksein voor een wervelende reis door acht nationale parken in verschillende continenten. Reis met hen mee van het Amerikaanse Yellowstone via het Amazonebekken in Peru naar de Chinese vallei Jiuzhaigou tot de Afrikaanse Namibwoestijn. Ontdek welke dieren er wonen, leer over de lokale planten en verbaas je met Ula en Kuba over buitengewone natuurverschijnselen. Een verrassende combinatie van een verhaal in stripvorm met interessante weetjes over fauna en flora.
Meer info


Lonely Planet kinderen Lannoo 300Lonely Planet, verboden voor ouders
Alles wat je altijd al wilde weten. 

Lonely Planet heeft ook een serie voor jonge reizigers met superleuke weetjes en spannende anekdotes. Want weet jij hoeveel paarden de koning van Saoedi-Arabië bezit? En hoeveel scooters er per jaar in China worden verkocht? Of El-Dorado écht bestaat? En waarom er zoveel goede voetballers uit Zuid-Amerika komen? Dit en nog veel meer lees je in de Lonely Planets voor kinderen over Azië, Zuid-Amerika, Afrika etc.
Meer info


Wondere Wereld spelletjesboek reisboek voor kinderen 300Wondere Wereld Spelletjesboek - Giraf Books

Dit spelletjesboek staat boordevol kaarten, weetjes en puzzels over allerlei landen van over heel de wereld. Kan jij het dier vinden dat zich verschuilt in het Amazonewoud? Of de weg doorheen een doolhof vol terracotta soldaten in China zoeken? Of de boot veilig langs de Amsterdamse kanalen leiden? Dit is het ideale spelletjesboek voor nieuwsgierige en creatieve kinderen. (Vanaf 7 jaar) 
Meer info


het gouden boek van nijntjes verre reizen 300Het gouden boek van Nijntjes verre reizen
Ga mee met nijntje en reis naar alle hoeken van de wereld!

Nijntje gaat dwars door Europa met de trein, dwars door verschillende Europese landen waarin verschillende talen worden gesproken. Op de Noordpool maakt nijntje vrienden met Umik en leert ze dag zeggen met een neusgroet! In Afrika gaat ze op bezoek bij Nina’s familie en ontmoet ze Nina’s nichtje Manu, die een heel goede drummer is. Met oom vliegenier mag ze met het vliegtuig mee naar het verre oosten. Ze leert eten met stokjes en met haar nieuwe vriendje Taka gaat ze vliegeren in het park met de bloesembomen. Daar leert Nijntje dat draken niet eng zijn maar geluk brengen. Het beroemdste konijn ter wereld is een echte wereldreiziger!
Meer info


he yopa kinderreisgids paul mccartney 300Hé Yopa – Paul mcCartney.
Maak kennis met Yopa – een dappere ontdekkingsreiziger die vol verrassingen zit…

Met zijn magische kompas neemt Yopa zijn vier kleinkinderen mee op duizelingwekkende avonturen over de hele wereld! Reis met ze mee op de rug van een vliegende vis, ontwijk een stampende kudde woeste buffels en ontsnap aan een lawine! In dit magische verhaal voor de hele familie neemt muzieklegende Paul McCartney zijn lezers mee op wereldreis én zorgt dat ze op tijd weer in bed liggen.
Meer info


Waar is wally de wereld rond kinderreisboek 300Waar is Wally? De wereld rond. 
Martin Handford (Uitgeverij Memphis Belle)

Wally is al 30 jaar de meest gezocht persoon ter wereld! De zeven fantastische Wally-boeken zitten hier samen in een boek. Maak een buitengewone reis in de wonderlijke wereld van Wally en zoek hem overal. Vergeet ook niet te zoeken naar Woef, Wenda, Witbaard en G. Spuis! 
Meer info


Kikker en de horizon reisboekje heimwee 300Kikker en de horizon – Max Velthuijs
Rat stond op een heuvel en keek naar de horizon. Het wordt tijd dat ik weer eens op reis ga, dacht hij. Kikker wilde dolgraag met hem mee, en zo trokken de twee vrienden de horizon tegemoet. Maar Kikker vond dat het wel erg lang duurde voordat ze er waren. En hoe zou het thuis met iedereen gaan?
Leuk boekje met als onderwerp dat reizen ook best heel spannend kan zijn.
Meer info


Superjuffie op safari kinderboek reizen 300Superjuffie op Safari – Janneke Schotveld
De hockeyclub van Saar zamelt geld in voor kinderen die door een spierziekte moeite hebben met sporten. Maar ze zijn er nog maar net, of Superjuffie moet al in actie komen en een koffer vol baby-krokodillen redden. Om te zorgen dat ze daarna ongezien weer terug kan veranderen in juf Josje, duikt Superjuffie samen met een paar leerlingen een openstaande container in. Maar dan wordt de container dichtgegooid en in een vliegtuig gezet. Ze belanden bij een groep biologen midden in Afrika. Er is geen enkel contact met de buitenwereld meer en wat nog erger is: er zijn daar stropers actief en de olifanten lopen groot gevaar... De hulp van Superjuffie is noodzakelijk, maar heeft juf Josje wel genoeg krijtjes bij zich?
Meer info


Ik reis de wereld rond kinderboek 300Ik reis de wereld rond (op wel 30 manieren) – Annemarie Dragt – Kluitman
Vliegtuigen, treinen en auto's kent elk kind wel, maar er zijn nog zo veel meer manieren om te reizen. Hoe bereik je bijvoorbeeld het topje van een hoge berg? Waarmee sjees je supersnel over het water? En wat heb je nodig voor een reis naar de maan?
Van een hobbelig ritje op een kameel tot een buitenaardse vlucht met een jetpack – in dit boek komen 80 voertuigen langs van over de hele wereld. De teksten zijn op rijm geschreven en lezen daarom heerlijk voor. 
Meer info


 {jcomments on}

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!