De leukste familiereizen...

Wat is er fijner dan direct aan je vakantie te beginnen, zodra je de deur uit stapt?! Maak je een rondreis met eigen auto, dan is de reis naar je vakantieland onderdeel van je trip en geniet je van de veranderende uitzichten onderweg. Je kunt vertrekken wanneer je wilt en hoeft niet voor dag en dauw je bed uit om een vroege vlucht te halen. Je hebt bovendien de vrijheid om onderweg een tussenstop in te plannen op een fijne plek naar keus. In je vakantieland ben je heerlijk flexibel en niet gebonden aan bus- of treintijden. Overigens kun je natuurlijk altijd de auto een dag laten staan, om een mooie treinreis of boottocht te maken.

Kroatië is ideaal voor een rondreis met eigen auto
Kroatië heeft alles. Hier wandel je ’s ochtends door ruige, indrukwekkende berglandschappen van Paklenica nationaal park en neem je in de middag een verkoelende duik in de Adriatische zee. Die zee is overigens in de zomermaanden helemaal niet zo koel, maar heerlijk warm en ongelooflijk helder en blauw. De meren van nationaal park Plitvice overtreffen die zee dan weer in kleur. Je wandelt hier bijna door een sprookjeslandschap, tussen de blauwgroene meren die middels grote en kleine watervallen met elkaar verbonden zijn. Ideaal als je Kroatië met je eigen auto kunt verkennen, want al die mooie plekken in de natuur zijn met het ov niet zo makkelijk bereikbaar. Nu ben je in een mum van tijd weer in een heel andere wereld. 

BP auto Kroatie

Zeker actieve gezinnen kunnen in Kroatië hun hart ophalen. Op de Zrmanja en de Mreznica rivier kun je geweldig kayakken. De uitzichten vanaf het water zijn op beide rivieren compleet verschillend. Waar de Mreznica volledig wordt omgeven door groen is de Zrmanja canyon veel ruiger en kaler. Toch is ook in deze omgeving het groene, weelderige landschap niet ver weg. De Krka watervallen staan garant voor meer natuurgeweld, zeker in het voorjaar, als het hier nog niet druk is en het water met veel geraas naar beneden komt. Je maakt er prachtige wandelingen door het nationaal park en hebt ook de tijd om de minder bekende, maar juist erg mooie watervallen te ontdekken. 

BP Plivitce KR

Ga direct naar: Familiereis Kroatië | Drie weken Kroatië met kinderen (betterplaces.nl)

Perfect te combineren met Slovenië
Het mooie van een rondreis met de eigen auto is dat je bestemmingen kunt combineren. Zo zijn Slovenië en Kroatië een perfect duo. In Kroatië is er wat meer tijd op en in het water en zijn de berglandschappen kaler en vaak direct aan zee gelegen. In Slovenië vind je juist veel groen en uitgestrektere heuvel- en berglandschappen. Het doet wat gemoedelijker aan, zeker in het oosten van het land. Hier lijkt de tijd soms nog stil te staan en wordt je enorm gastvrij ontvangen. Je kunt er als ouder ook een lekker glaasje wijn proeven, want er zijn overal wijnboerderijen in de heuvels. Vanuit de meer bekende bestemmingen van Slovenië ben je er met de auto binnen een paar uurtjes.

BP Slovenie

Verder naar het westen staan de Julische Alpen garant voor avonturen als huttentochten en bootje varen op het meer van Bohinj. Watervallen en zwemmeertjes zorgen voor de nodige verkoeling en meer waterpret, terwijl de indrukwekkende grotten perfecte uitjes zijn voor het hele gezin. Je merkt al wel: Slovenië is eigenlijk een minstens even afwisselende bestemming als zuiderbuur Kroatië.

Ga direct naar: Slovenië en Kroatië met kinderen | De ideale familierondreis (betterplaces.nl) 

Tsjechië voor afwisselende familiereizen
Tsjechië is vanuit Nederland een stuk sneller bereikbaar dan Slovenië en Kroatië. Je rijdt er makkelijk in een dag naartoe. Toch ben je ook hier écht op reis. Centraal Europa heeft een geheel eigen, fijne sfeer. Hier wissel je de luxe van de West-Boheemse kuuroordsteden af met de dramatische landschapsscènes van de natuurparken in Tsjechisch Zwitserland en het Boheems Paradijs. Het leuke is dat er in Tsjechië overal avontuurlijke activiteiten voor gezinnen te beleven zijn, zoals in de klimparken en op step- en mountainbike parcoursen. Per dag kun je kiezen om de auto te laten staan en wandelend de kleurrijke kuuroordsteden te verkennen, of een klein eindje de natuur in te rijden voor een mini-avontuur.

Tsjechie rotsen

Onderweg van de westelijke stadjes naar Praag of Tsjechisch Zwitserland kun je met je eigen auto makkelijk een stop inplannen bij één van de interessante bezienswaardigheden (ongeveer) langs de route. Ontdek de geschiedenis van de stad Terezín of doe een begeleide excursie in het mijngebied van Most Basin. In een paar dagen tijd kun je de mooiste historische plekken van Praag ontdekken. De auto heb je hier niet nodig, maar die komt weer van pas als je tussen de indrukwekkende rotsformaties van het Boheems paradijs gaat wandelen. Gelukkig zijn de afstanden in Tsjechië klein. Daardoor is het juist ook met jongere kinderen een perfect land om een kleine rondreis te maken. 

Ga direct naar: Tjechië met kinderen | Rondreis door Noord-Tjechië en Praag (Betterplaces.nl)

Reis voor nog meer rust en ruimte af naar Zweden
Houd je van pure, ongerepte natuur, dan is Zweden jullie volgende vakantiebestemming. Een rondreis door Zweden is een geweldige keus voor grote en kleine natuurliefhebbers. Via de Öresundbrug reis je makkelijk van Kopenhagen in Denemarken naar het Zweedse Malmö. Je kunt ook met de auto via één van de veerbootverbindingen naar Zweden reizen. Zo kom je uitgeruster aan en begint het avontuurlijke vakantiegevoel al eerder. Eenmaal in Zweden is je reis een aaneenschakeling van heldere meren, snelstromende riviertjes en buitenactiviteiten. Laat je auto zeker een paar dagen staan voor bijvoorbeeld een echt houtvlotavontuur. Met stammen en touwen bouw je, na de briefing van een Engelssprekende gids, een eigen houtvlot. Hoe gaaf is het, om daarmee de rivier af te varen.  

BP Zweden

Voor het vervolg van de rondreis door Zweden is die eigen auto wel weer erg handig. Zo bereik je de meest afgelegen plekjes op het Zweedse platteland, waar je bijvoorbeeld een workshop kunt volgen om kaneelbroodjes te maken. Ook de leukste accommodaties, zoals biologische boerderijen en natuurcampings zijn eigenlijk alleen met eigen vervoer bereikbaar. Geniet van de natuur in Zweden en bezoek bijvoorbeeld ook een zilvermijn, de middeleeuwse stadjes en vestingen en een elandenpark.

BP Zweden2

Ga direct naar: Zweden met kinderen | Actieve reis langs de oostkust (betterplaces.nl)

Ook een avontuurlijke familiereis met eigen auto maken? 
Zie jij jullie wel vertrekken, met jullie auto op avontuur in Europa? Kijk dan eens bij het aanbod aan familiereizen van Better Places. Reisorganisatie Better Places biedt verschillende reizen aan speciaal voor gezinnen. Zij plannen de mooiste rondreizen op maat en brengen je daarvoor rechtstreeks in contact met reisexperts op de bestemming, met ANVR/SGR garanties. Deze lokale reisexperts kennen het land als geen ander en weten de meest bijzondere plekjes voor jullie familierondreis te vinden. Samen stellen jullie de meest passende route voor jullie gezin samen.

Bekijk hier de mooiste familiereizen door Europa van Better Places >>>

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!