Thailand is een fantastisch land om met je kinderen doorheen te reizen. Het land kent een rijke cultuur, je kunt er heerlijk eten, er is dichtbegroeide jungle en je kunt relaxen en snorkelen op één van de vele mooie bounty-eilandjes. Ook kun je overnachten op allerlei verschillende leuke plekken, van slapen in een boomhut tot overnachten op een drijvend huisje. De Thai zijn bovendien dol op kinderen. Zeker op plekken waar niet dagelijks de toeristenstroom langskomt, krijgen kinderen extra veel aandacht. In dit blog deelt Van Verre Reizen de negen leukste tips voor excursies voor kinderen, die aan een rondreis door Thailand toegevoegd kunnen worden.

1. Fiets door de wijken van Bangkok

Thailand met kinderen fietstocht Bangkok

Bangkok is een overweldigende stad waar kinderen vaak hun ogen uitkijken. Een leuke manier om de stad te verkennen is per fiets. Samen met een gids trappen jullie door achterliggende straatjes en smalle steegjes van het “nieuwe Bangkok” naar het oude centrum, door Chinatown en naar lokale markten. Vanaf de fiets zien jullie goed hoe de mensen dagelijks leven in deze stad. Onderweg komen jullie langs meerdere kleine tempeltjes, moskeeën en kerken. Na alle drukte in het centrum steken jullie de Chao Phraya rivier over, waar de rust heerst en de hoge gebouwen plaats maken voor groen. Wat een andere wereld! Hierna is het tijd om de fiets in te ruilen voor een longtailboot. Scheurend over het water, met de verkoelende wind in jullie haren, zien jullie weer hele andere dingen. 

 

2. Waterpret bij de Erawan-watervallen

Thailand met kinderen Erwanwatervallen2

Kanchanaburi ligt op 2,5 uur rijden van Bangkok en is omringd door bergen, geweldige watervallen, tropische jungle en instawaardige uitzichten. Wanneer jullie in deze regio zijn, mag een bezoek aan de heldere Erawan-watervallen niet overgeslagen worden. Een mystieke zwemoase in het groene landschap. Eerst moeten jullie een stukje wandelen door de groene jungle tot jullie bij de rivier aankomen. Daarna is het tijd voor waterpret! Koel lekker af in het blauwe water of klim naar de top. 

 

3. Slapen op een jungle raft op de Rivier Kwai

Thailand met kinderen River Kwai jungle raft

Een must-do tijdens een rondreis door Thailand, is overnachten op een drijvende hut op de Rivier Kwai. Per longtailboot varen jullie door de prachtige jungle naar de accommodatie toe. Een hutje gebouwd van hout en bamboe. Hoewel het redelijk back-to-basic is, want er is geen elektriciteit en warm water, is het écht een spectaculaire belevenis! Spring bij jullie eigen hut het water in en laat de stroming jullie meenemen naar het einde van de accommodatie. 

 

4. Dompel je even onder in het dagelijks leven van een lokale stam

Thailand met kinderen platteland Chiang Dao

Chiang Dao, een agrarisch gebied net buiten Chiang Mai, staat bekend om haar groene heuvels en de vele kleine dorpjes waar verschillende stammen wonen. Eén van deze dorpjes kunnen jullie tijdens een 2-daagse excursie bezoeken. Eerst nog even langs de lokale markt, daarna een leuke ervaring: per bamboevlot de rivier op! Vervolgens is het tijd voor een twee uur durende trekking, dwars door de heuvels heen. Bij aankomst in het dorp van de Palong-stam kunnen de kinderen meedoen met verschillende activiteiten. Fruit plukken, groente verzamelen voor het diner, varkens voeren of spelletjes spelen. De volwassenen kunnen relaxen of de gids helpen met het bereiden van het diner. Na het diner is het tijd voor een traditionele dansvoorstelling opgevoerd door de kinderen uit het dorp. 

 

5. Hiken in het Khao Sok National Park of bezoek een olifantenboerderij

Thailand met kinderen Khao Sok NP

Khao Sok National Park is één van de mooiste natuurparken van Thailand. Aapjes slingeren van boom naar boom, kleurrijke vogels fladderen in het rond en olifanten slenteren door het groen. Maak een mooie hike door de dichtbegroeide jungle of ga mee op nachtsafari en ga op zoek naar dieren die vooral ’s nachts actief zijn. Welke dieren komen jullie tegen? Of breng een bezoek aan de lokale olifantenboerderij. Hier leren jullie meer over de verzorging van olifanten en hoe de locals deze dieren in het dagelijks leven gebruiken. Vervolgens bereiden jullie samen de voederbalen: een mix van banaan, pompoen, kleefrijst en lokale kruiden. Helpen jullie daarna mee met het voeren van de olifanten?

 

6. Leer Thais koken tijdens een kookworkshop 

Thailand met kinderen kookcursus

De Thaise gerechten zijn om je vingers bij af te likken! Hoe leuk is het dan ook om zelf een Thaise curry of Pad Thai te leren maken tijdens een kookcursus? Eerst gaan jullie naar de lokale markt toe om de meest verse kruiden en groenten in te kopen. Daarna laten jullie de pannen rammelen. Samen met de kok maken jullie de lekkerste gerechten klaar. En uiteraard mogen jullie de gerechten zelf allemaal proeven. Eet smakelijk! 

 

7. Ziplinen in Chiang Mai

Thailand met kinderen Chiang Mai Ziplinen1

Zijn jouw kinderen echte avonturiers zonder hoogtevrees? Chiang Mai is hét activiteitencentrum bij uitstek. Slinger bijvoorbeeld met een zipline van de ene boomtop naar de andere boomtop. Via maar liefst 16 kabelbanen en met snelheden tot 30 kilometer per uur roetsj je aan een kabel tussen de bomen naar beneden. Jullie hebben echt het gevoel dat je door de lucht zweeft. Een leuke excursie om toe te voegen aan een Thailand rondreis!

 

8. Bezoek het  Poo Poo Paper Park en maak je eigen papier meesterwerk van olifantenpoep

Thailand met kinderen PooPooElephantPark

Poep, bah? Nee hoor, van olifantenpoep wordt namelijk ook papierproducten gemaakt. Dat is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook voor kinderen een hele leuke activiteit! In het openluchtmuseum Poo Poo Paper Park leer je hoe de papierproducten van olifantenpoepvezels worden gemaakt. Met een gids wandelen jullie langs verschillende paviljoens. Bij elk paviljoen wordt een fase van het proces uitgelegd en gedemonstreerd. Van het verzamelen en schoonmaken van de poep tot aan het daadwerkelijker papierproduct. Willen jullie het zelf proberen? Pak een krukje erbij, stroop je mouwen op en creëer je eigen Poopoopaper-meesterwerk. Een hoogtepunt van elk bezoek!


9. (Zelf) Rijden met een tuk tuk door Chiang Mai

Thailand met kinderen tuk tuk

De tuk tuk is niet weg te denken uit het straatbeeld van Thailand. Deze gemotoriseerde, vaak kleurrijke, openlucht taxi’s met 3 wielen brengen je gemakkelijk van de ene plek naar de andere plek toe. Behalve korte ritjes, is het ook erg leuk om ’s avonds een tuk tuk tour door Chiang Mai te doen. Dan is het een stuk koeler dan overdag en zo zien jullie de stad vanuit een heel ander licht. Jullie rijden rond de oude stadsmuren en grachten en stoppen bij verschillende bezienswaardigheden, zoals de Iron Bridge, het Three Kings Monument en enkele van de oudste tempels van Chiang Mai. Onderweg zullen jullie op een van de lokale markten ook wat traditionele noordelijke snacks proeven. Rijden jullie zelf ook nog een stukje in de tuk tuk? 

Op rondreis door Thailand? 

Wil jij ook met jouw kinderen een rondreis door Thailand maken? Kijk dan op de website van Van Verre reizen. We bieden een aantal leuke en afwisselende rondreizen aan, die we helemaal naar jullie wens kunnen aanpassen. Als je voor 31 maart 2023 een rondreis naar Thailand bij ons boekt (eventueel in combinatie met een ander land), ontvangen alle reizigers van het reisgezelschap een excursie naar keuze cadeau!  

De reisspecialisten van Van Verre reizen zelf de hele wereld over. We hebben ervaring met het reizen met kinderen en kennen de leuke plekjes. We bieden accommodaties op bijzondere en sfeervolle plaatsen. Wakker worden op een jungle raft, boomhut of luxe resort met zwembad, dat is pas een belevenis. Verder vinden wij afwisseling tijdens de reis belangrijk. We letten op de details om de reis 100% kidsproof te maken. Alles wordt door ons geregeld, van kinderzitjes tot familiekamers. Wij helpen je graag met het plannen van jullie rondreis naar Thailand. Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!