Maleisië wordt ook wel het Europa van Azië genoemd en staat bekend om de mix van culturen, hagelwitte stranden en ongerepte natuur. De variatie aan bezienswaardigheden en activiteiten maakt dit een fantastisch land om doorheen te reizen, voor zowel jong als oud. De afstanden tussen de bestemmingen zijn niet groot en hierdoor kun je met een huurauto gemakkelijk van de ene naar de andere bestemming reizen. Bovendien kent het land een gevarieerde keuken en voor de kids is er zelfs westers eten. Kortom, een heerlijke bestemming om met je kinderen doorheen te reizen. We vertellen je graag meer over de leukste kids-activiteiten tijdens een rondreis door Maleisië.

Foto 1 Taman Negara

Op avontuur in de jungle – Taman Negara
Taman Negara is het oudste regenwoud van de wereld en geeft thuis aan ontzettend veel dieren. Van kleurrijke vogels en bijzondere insecten tot slingerende aapjes in de bomen. Zet jullie zaklampen maar aan en ga samen met een gids tijdens de “nightwalk” op zoek naar dieren die vooral 's nachts actief zijn. Spannend! Ook kun je met een snelle boot een tochtje maken door de dichtbegroeide jungle naar de watervallen van Lata Berkoh. Of breng een bezoekje aan de oorspronkelijke bewoners van Maleisië, de Orang Asli, en maak van dichtbij mee hoe ze hier nog volgens traditie leven. Geen last van hoogtevrees? Dan is een canopywalk ook een leuke activiteit. Via maar liefst 7 loopbruggen bewonderen jullie de jungle vanaf zo’n 40 meter hoogte. Wie spot er als eerste een neushoornvogel of een aapje?

Foto 2 Taman Negara

Olifantencentrum Kuala Gandah
Erg bijzonder en leerzaam is een bezoek aan het olifantencentrum Kuala Gandah. Dit is het enige olifantencentrum van Maleisië en geeft een thuis aan olifanten die vanuit Thailand, India en Myanmar naar Maleisië zijn gebracht. Deze olifanten worden getraind en ingezet bij het overplaatsen van wilde olifanten die worden bedreigd doordat hun leefgebied steeds kleiner wordt. In het opvangcentrum krijgen jullie een goed beeld van deze grote vriendelijke reuzen. Jullie krijgen een film te zien die meer vertelt over deze bedreigde soort en wat er allemaal bij komt kijken om een olifant naar een veilige en beter leefbare plek te verhuizen. Daarna mogen jullie de olifanten voeren en aanraken. En als er baby olifantjes aanwezig zijn, is het zelfs mogelijk om mee te helpen met het wassen van de baby olifantjes in de rivier.

Foto3 olifanten

Fietsen over het platteland
Een leuke activiteit die tijdens een rondreis door Maleisië niet kan ontbreken, is een fietstocht over het platteland in de omgeving van Melaka. Het leven van Maleisië komt jullie tegemoet terwijl jullie samen met een gids langs plantages fietsen en door verschillende dorpjes heenrijden. De gids weet jullie onderweg de mooiste verhalen te vertellen. Vergeet je camera niet, er kunnen mooie vakantiekiekjes geschoten worden!

Foto4 Melaka fietsen

Sta oog-in-oog met een orang-oetan
Ontmoet de orang-oetans in het wereldberoemde opvangcentrum van Sepilok op Borneo, gelegen in een regenwoud van ongeveer 43 vierkante kilometer. In dit opvangcentrum worden de bedreigde orang-oetans beschermd en voorbereid op een leven in het wild. De apen zijn bevrijd uit gevangenschap, gered uit gekapt oerwoud of achtergelaten door hun ouders. Bekijk de orang-oetans van dichtbij terwijl jullie door de prachtige jungle wandelen en maak mee hoe ze op de voederplaats bijgevoerd worden, dat is toch bijzonder!

Foto5 OeranOetang

Raften over de Kiulu-rivier
Raften met de hele familie, hoe leuk is dat! Stap in de raft voor een mooie tocht over de Kiulu rivier. Dit is een rustige rivier met verschillende (kleine) stroomversnellingen. Onderweg komen jullie langs een regenwoud, rijstvelden, rubberplantages en kleine dorpjes. Misschien spotten jullie wel ergens een aapje? Neem nog een lekkere duik in de rivier of houd een watergevecht met elkaar. Plezier gegarandeerd tijdens deze excursie!

Op rondreis door Maleisië?
Enthousiast geworden over een familie rondreis door Maleisië? Kijk dan eens op onze website www.kidsreizen.nl en laat je verder inspireren. We bieden een aantal leuke en afwisselende rondreizen aan, die we helemaal naar jullie wens kunnen aanpassen. Wil je meer inside information? Bel of mail ons en onze reisspecialisten vertellen je graag over deze leuke en kindvriendelijke bestemming.

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!