Op zoek naar een originele en avontuurlijke reisbestemming met je gezin? Wij van Local Hero Travel helpen je graag op weg. Want wij maken zelf ook familiereizen over de hele wereld en snappen wat je wilt. Zwembad, kamers bij elkaar, handig gelegen hotels en lodges in de sfeer van het land. 

Zie jij jezelf al liggen op een strandbedje in Mexico met voor je de azuurblauwe zee en je kinderen die zandkastelen aan het bouwen zijn? Of toer je liever in een jeep over de Afrikaanse Savanne op zoek naar de Big 5?

Wij tippen je vijf bestemmingen waar je zonder gedoe naar toe kunt in 2022. De vakantievoorpret is begonnen!

Maxico met kinderen LHT familiereis

Maya’s en jungle in Mexico
Ontdek het echte Mexico met kinderen. Een selfdrive door Mexico is geen platte strandbestemming of playa-ver-van-huis. Mexico is verassend afwisselend en veilig. Reis je per auto, dan heb je alle vrijheid. Je ontdekt samen met je gezin wat Mexico zo bijzonder maakt: de roemruchte historie, het spectaculaire landschap maar vooral de Mexicanen zelf. 

Slenter door kleurrijke straatjes en over verborgen pleintjes. Bezoek imposante Maya ruïnes middenin de jungle en neem een duik in een cenote, een ondergronds meer. Daarna wacht het witte strand: levendig Playa del Carmen, eiland vibes op Isla Holbox of hippie Tulum. Keuze genoeg aan de Riviera Maya. 

Mexico gezinsvakantie reis met kinderen LHT

 

Big 5 en ruige natuur in Zuid-Afrika 
Wat is er nou leuker dan samen met je kind(eren) oog in oog staan met een leeuw, een buffel of een giraffe. In Zuid-Afrika komt The Lion King tot leven, waardoor het land een regelrechte hit is bij jong en oud. Van het spotten van de ‘Big 5’ in Krugerpark, relaxen op de stranden van Durban en Kaapstad tot wandelen door de Drakensbergen en het bezoeken van een struisvogelfarm. Tijdens je familiereis Zuid-Afrika doe je het allemaal.

Of je nou van Johannesburg naar Kaapstad reist, net andersom óf alleen een rondje Kaap, al in twee weken krijg je een goede indruk van het land. Zeker als je met een huurauto op pad gaat. Ook fijn: de rechtstreekse vlucht met KLM en tot max 1 uur tijdsverschil. Zuid-Afrika, wij merkten dat wij er als ouders net zo blij van werden als onze kinderen.

Zuid Afrika vakantie met kinderen

 

Safari en surfstrand in Sri Lanka
Wist je dat je ook buiten Afrika op safari kunt? Sri Lanka heeft verschillende nationale parken vol wilde dieren. De bekendste zijn Minneriya en Yala National Park. Al hobbelend stuurt je gids je per stoere jeep door het groen. Tetterende olifanten, boven het water uit glurende krokodillen, tropische vogels en nieuwsgierige apen. 

Maak je familiereis extra speciaal en slaap in een comfortabele tented lodge nabij het park. Je gids zal je waarschuwen ’s avonds niet meer uit je tent te gaan. Als je de achtergrond geluiden hoort, snap je waarom. Wij droomden die avond van de grijze reuzen, die dobberende krokodillen én over de fijne palmstrandjes die op ons lagen te wachten. Check onze Sri Lanka voorbeeldreizen voor inspiratie.

Sri Lanka met kinderen familiereis LHT

 

Ziplinen en heetwaterbronnen in Costa Rica
Weinig landen lenen zich zo goed voor een familie autorondreis als Costa Rica. Het land van de Tico’s is makkelijker te bereizen dan je wellicht denkt. De afstanden zijn kort en de kleinschalige hotels en lodges zijn speciaal uitgezocht voor reizigers met kinderen. Al in twee weken kun je een afwisselende, relaxte route maken langs indrukwekkende natuurparken en daarna als gezin bijkomen in een heetwaterbron of aan het strand.

Onze favorieten? De zipline tour door de toppen van het Monteverde cloudforest en een nachtje op de ananasfarm van Don Rodolfo. Kortom, de highlights gecombineerd met het Costa Rica van de gebaande paden.

Familiereis Costa Rica met kinderen LHT

 

Avontuur in onontdekt Albanië
Een avontuurlijke gezinsvakantie maar zonder veel te vliegen? Dat kan. Op slechts 2,5 uur vliegen ligt een nog onontdekt stukje Europa. Albanië is vast niet het eerste land waar je aan denkt voor een reis met kinderen, maar heeft alles in huis voor een afwisselende en avontuurlijke selfdrive. Ga je ervoor?

De gastvrije locals, het lekkere eten, bijzondere steden en opgravingen gaan hand in hand met sportieve activiteiten als raften en wandelen in het ruige achterland. En wie daarna wil uitrusten aan het strand en het blauwe water van de Middellandse Zee komt helemaal aan zijn trekken. Bekijk hier onze voorbeeld familiereis Albanië

Reizen met kinderen naar Albanie met Local Hero Travel

Local Hero Travel family, samen de mooiste reisherinneringen maken…

  • Je kinderen zijn écht welkom
  • We snappen precies wat je wilt
  • De ‘pareltjes’ voor jullie ontdekt
  • Je reis kleinschalig en verzorgd
  • Direct contact met onze local Hero

Met je gezin op reis. Wij begrijpen wat je wilt, wij maken zelf immers ook familiereizen over de hele wereld. Deel je wensen met je local Hero en plan je ideale gezinsreis www.localherotravel.nl

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!