Indonesië
 is al sinds jaar en dag een populaire vakantiebestemming. Al helemaal voor families! Komt het niet door de tropische regenwouden en de gave vulkanen, dan zijn het wel de rijstvelden, koraalriffen en prachtige tempels. Waar je dit allemaal ongetwijfeld tegenkomt? Op de magische eilanden Java, Bali en Sumatra. Pak die koffers maar in, jullie reisbestemming staat na het lezen van dit blog vast. Bali heeft namelijk vorige week de grenzen weer geopend voor reizigers en de rest van Indonesië zal snel volgen. Komt dat even mooi uit!

Rijstvelden Bali groepsreis kinderen sawadee

Natuur, religie en cultuur op Java

Jakarta, Bandung, Yogyakarta… Stuk voor stuk grote steden die je op het 135 miljoen inwoners tellende Java vindt. Dit unieke eiland is niet voor niets het drukst bevolkte van Indonesië; rondom de steden zijn talloze attracties en bezienswaardigheden te vinden. Denk bijvoorbeeld aan het paleis van de sultan; Kraton. Hier worden regelmatig dansvoorstellingen gehouden, absoluut de moeite waard om eens langs te gaan. Liever wat meer verdieping in religie en cultuur? Breng dan een bezoek aan de Borobudur vlakbij de stad Yogyakarta; dit is het grootse boeddhistische heiligdom ter wereld! Maar ook op een relaxte dag, zonder enige planning, kom je het ene plaatje na het andere tegen; van rijst-, tabak- en suikerrietvelden tot adembenemende vlaktes en ongerepte berggebieden.

Borobudur reis met kinderen sawadee

Op naar het ‘meest geliefde’ eiland: Bali!

Waar Java bekendstaat als het drukst bevolkte eiland van Indonesië, wordt Bali door velen bestempeld als het ‘meest geliefde eiland’. Dit heeft het 5561 km2 grote eiland met name te danken aan haar prachtige stranden, ontspannen omgeving en opvallend vriendelijke bevolking. Van een snorkelsessie voor de kust van Lovina en een mooie wandeling door de binnenlanden van Munduk tot een bezoek aan Ubud – het ‘kunstenaarsdorp’ – en een paar dagen relaxen aan de westkust; een trip naar Bali biedt volop mogelijkheden voor jong en oud!

Bali groepsreis met kinderen sawadee

Op zoek naar orang oetans op Sumatra

De jungle van het Gunung Leuser Nationaal Park op Sumatra is de ideale plek om de bedreigde orang-oetan te spotten. Ga mee op een tocht door een ruige jungle, klimmen en klauteren gegarandeerd. Spannend! In Berastagi kun je de beroemde fruitmarkt bezoeken, je zult hier veel onbekende fruitsoorten tegenkomen. Ook het Tobameer, het grootste meer van Zuidoost-Azië, mag je niet overslaan. Op Samosir, een schiereiland in het Tobameer, wonen de Batak. Veel van hen leven nog in traditionele, kunstig gebeeldhouwde huizen met daken in de vorm van een zadel. Zo zie je maar; Sumatra is heerlijk divers.

Orang oetan sumatra reis kinderen sawadee

Het beste van allemaal?

Wil je het beste van allemaal? Bezoek dan al deze totaal verschillende eilanden in één reis. Zo pak je én iets mee van het authentieke Java én van het meer toeristische Bali én ook het juist wat minder bezochte Sumatra. Juist voor een reis met kinderen is dit een ideale combinatie; het ene moment kijken de kids hun ogen uit in een magische tempel of in de dichte jungle en een dag later spelen ze uren op het strand. Waar het op Sumatra en Java vooral draait om indrukken en ervaringen op doen, is het bezoek aan Bali een mooie gelegenheid om even heerlijk bij te komen en te ontspannen. Kortom: een perfecte familievakantie in Indonesië!

Sawadee heeft naast familiereizen in Indonesië, nog zo’n 65 familiereizen naar alle uithoeken van de wereld. Succes met het uitzoeken van jullie familieavontuur!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!