IJsland is het land van de ruige natuur; van watervallen, geisers, borrelende modderpoelen en indrukwekkende vulkanen. En dat allemaal op nog geen drie uur vliegen van Nederland. Een ideale bestemming om met het gezin te bezoeken. Gezinsreizenexpert Esmée van Travelnauts deelt haar leukste tips voor jullie familiereis naar IJsland!

Dobber in de Blue Lagoon
Dobberen in de Blue Lagoon is een van de dingen die je echt moet doen in IJsland. Het water komt diep onder de grond vandaan, is heerlijk warm en heeft een mooie felblauwe kleur - alsof je op een tropisch eiland bent. Maar niets is minder waar, want om je heen zie je de lavavelden en vulkanen waar IJsland zo bekend om staat. Smeer je ook in met de witte modder. Dat is niet alleen leuk voor de foto’s, maar ook goed voor je huid. Vind je de Blue Lagoon te druk? Verblijf dan in het Silica Hotel. Dit hotel heeft een apart gedeelte in de Blue Lagoon, dat alleen toegankelijk is voor gasten. Veel rustiger! 

1. Blue Lagoon

Loop achter de Seljalandsfoss
Onderweg naar Vík kom je langs de bekendste waterval van IJsland; de Seljalandsfoss. Deze waterval is maar liefst 60 meter hoog en dendert met een enorme herrie naar beneden. Als je dichterbij de waterval bent zie je dat je erachter langs kan lopen! Doe wel een regenjas aan, want met al dat opspattende water hou je het niet droog. 

2. Seljalandsfoss

Vaar tussen ijsschotsen bij Jökulsárlón
Varen tussen de ijsschotsen; hoe gaaf is dat? Bij de gletsjerlagune Jökulsárlón kan het. Stap aan boord van de boot en vaar tussen grote stukken ijs die van de gletsjer zijn afgebroken. Met zijn blinkende ijsbergen en het blauwe water is Jökulsárlón een magische plek. Misschien heb je het meer wel eens voorbij zien komen, want voor filmmakers is het een geliefde locatie om scenes op te nemen. Je kan Jökulsárlón terug zien in onder andere James Bond - Die Another Day en Batman Begins.

3. Jokulsarlon

Spot papegaaiduikers
IJsland heeft prachtige natuur, maar wist je ook dat je hier een bijzondere vogel kan spotten? De papegaaiduiker lijkt een beetje op een pinguïn met z’n zwart en witte veren, maar hij heeft een knaloranje snavel. Deze schattige vogels zijn in de lente en zomer op het land te spotten. Pa en ma papegaaiduiker maken in deze periode hun nest en voeden dan de jonge vogels op totdat ze zelf vis kunnen vangen. Je vindt de papegaaiduikers over het hele eiland, zoals bij de baai van Akureyri en Reynisfjall. Wie ziet de eerste papegaaiduiker? 

4. Papegaaiduiker

Ontdek de Westfjorden
Dit gebied van IJsland wordt (ten onrechte) vaak overgeslagen. De bekende ringweg is namelijk niet verbonden met dit gebied en de wegen zijn niet altijd verhard of goed geasfalteerd. Hebben jullie meer tijd om IJsland te ontdekken én willen jullie van de gebaande paden? Dan is Westfjorden the place to be. Hier vinden jullie ruige kliffen, fjorden, uitgestrekte stranden en kleurrijke dorpen. Dobber in de warmwaterbaden tussen de lavarotsen in Flókalundur, maak vanuit het dorp Drangsnes een wandeling en bezoek de Dynjandi-waterval, waar je het water naar beneden hoort donderen. Zijn de kinderen dierenliefhebbers? Ga hier dan op zoek naar zeehonden en walvissen.

5. Westfjorden

Op familiereis naar IJsland?
Zijn jullie enthousiast geworden door de tips van Esmée en willen jullie IJsland met kinderen ontdekken? Bekijk dan onze familiereizen en plan samen met onze gezinsreizenexperts jullie volgende avontuur. Door onze flexibele voorwaarden doe je dit met een gerust gevoel. Op naar IJsland!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!