We zijn alweer halverwege januari. De start van een nieuw (reis)jaar! Bij ons begint het stiekem alweer een beetje te kriebelen, want het vaccineren is begonnen. En zeker nu we massaal thuiswerken en we ook nog juf of meester zijn verlangen we meer dan ooit naar ‘even weg van hier’. En nee, we zullen niet al volgende maand in het vliegtuig zitten, maar dromen mag! Want de wereld gaat langzaam weer een beetje open, dus voor wanneer het zover is hebben wij alvast dé bestemmingen voor je gezinsvakantie in 2021 op een rijtje gezet.

Op #1: IJsland

Een sprookje van ruige natuur, watervallen, geisers, wollen truien én pony’s… Welkom in IJsland! Wist je dat IJsland de perfecte bestemming is in zowel de zomer als de winter? De wegen zijn in de zomer goed begaanbaar en met een beetje geluk schijnt de zon en zijn de temperaturen aangenaam. Onderweg passeer je bulderende watervallen en dampende geisers. Zelfs onze kinderen waren onder de indruk. Helemaal wanneer we onderweg stopten om te zwemmen in een van de warmwaterbronnen die IJsland rijk is. In de winter trek je er met je eigen 4×4 op uit en maak je een avontuurlijke gletsjerwandeling over krakend ijs.

IJsland vakantie met kinderen

 

#2 Kroatië en Slovenië

Onze twee nieuwe baby’s worden verwacht in februari. Dan verwelkomen we Slovenië en Kroatië in onze familie. Op de RiksjaFamily-manier rijd je met je eigen auto, wel zo coronaproof, Europa door. Over kronkelige bergweggetjes op weg naar de mooiste valleien, meren, watervallen en voor de fijnproever: wijnstreken. Ook voor onderweg regelen we de gaafste slaapplekken, zo start je reis echt al bij jou in de straat. Het zijn dé bestemmingen voor actieve gezinnen: ga suppen, hiken, koken, fietsen en eilandhoppen. Hou onze website in de gaten, daar vind je de laatste updates over deze nieuwe kindjes. 

raften Slovenie met kinderen

 

#3 Ook dichtbij huis: Portugal met actieveling Madeira.

Goudgele baaien, hoge kliffen en glooiende wijnvalleien. Tel daar lieflijke stegen, kleurrijke huizen en zwoele fadomuziek bij op en het plaatje is compleet. Bij aankomst staat je huurauto klaar, tijd om al het moois van Portugal te ontdekken. Zin in een actieve verrassing? Sinds kort hebben we Madeira aan ons product toegevoegd. Wie denkt dat Madeira alleen een walhalla voor senioren is heeft het mis. Dit vulkanische eiland kent ook duizelingwekkende kliffen en extreme sporten. Zo halen we in deze gekke tijd ‘ver weg’ gewoon dichtbij, Madeira is namelijk maar 3,5 uur vliegen. 

En je kunt er dus heel goed surfen! Voor zowel de beginners als de meer ervaren surfer is er de ideale baai. Samen met professionele instructeurs leer je de fijne kneepjes van het surfen. Na deze eerste les lukt het al aardig om te blijven staan en net die ene vette golf te pakken. Super tof om samen met je tieners een nieuwe sport te leren én de prachtige natuur van het eiland te ontdekken.

Madeira eiland pico met kinderen

 

#4: Toch liever ver? Dan naar Namibië en Botswana

Surfen kun je ook in Namibië, maar dan van de immense zandduinen af. Liggend op je board surf je van zandduinen af en haal je snelheden van 70 kilometer per uur. Voor de echte adrenaline junkies dus. Maar Namibië is meer dan alleen zand: Samen op safari, een bushwalk maken door de Kalahari of kajakken tussen de zeehonden voor de kust. Je reist met je eigen gezin in een stoere 4x4 en komt soms kilometers lang niemand tegen. Buurland Botswana is een compleet andere wereld, met ondiepe waterwegen en groene oevers. Wil je helemaal de vrijheid omzoeken? Slaap dan in een daktent op het dak van je 4wheeldrive. ’s Avonds kook je je eigen maaltijd en bespreek je jullie avonturen rondom het kampvuur. 

Twyvelfontein Namibia met kinderen

 

#5: Costa Rica

Net als Namibië heeft ook Costa Rica zijn grenzen weer geopend voor reizigers. In de dichtbegroeide regenwouden zoef je van boomtop naar boomtop, neem je een natuurlijke douche onder een waterval en word je wakker gemaakt doo nieuwsgierige aapjes die hun ontbijtje bij elkaar sprokkelen. Costa Rica is een bestemming voor natuurliefhebbers en actievelingen. Van schildpadden spotten na zonsondergang en het Robinson-gevoel op de stranden tot snorkelend op zoek naar vissen en dobberen in warmwaterbaden rondom de Arenal-vulkaan. Op je eigen tempo, in je gehuurde 4×4, rijd je door het land en ervaar je ‘pura vida’. Ook wel, het pure leven.

Costa Rica met kinderen

 

Waarom reizen met RiksjaFamily?

Op reis met je kinderen? Tegenwoordig kun je heel gemakkelijk zelf slaapplekken boeken en activiteiten inplannen. Waarom zou je ons, RiksjaFamily, dan nog inschakelen? We vertellen je het graag!

Wij zijn zelf reizende ouders en helpen je uit onze eigen ervaring met reizen met kinderen. We hebben eigenhandig de leukste plekjes op onze bestemmingen uitgezocht en stemmen samen met jullie af hoe de reis past bij jouw gezin. Aan de hand van jullie reiswensen kijken we welke slaapplekken, reisafstanden en reistempo geschikt is voor jullie. Onze familiereizen zijn geheel aangepast op de wensen van elk gezin. En dan is er nog een belangrijke reden – misschien wel de belangrijkste! – om je reis bij ons te boeken. Met ons heb je altijd een vangnet. Vooraf, maar ook tijdens je reis. Onze collega’s ter plaatse en wij hier in Nederland, zijn 24 uur per dag bereikbaar wanneer je onze hulp nodig hebt. En laten we niet vergeten: het bespaart je ook gewoon heel veel tijd om de rompslomp uit handen te geven.

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!