Op reis vanaf de bank: de leukste films om samen met je kinderen te kijken! Regenachtige dag in de herfstvakantie? Kruip lekker tegen elkaar aan op de bank en reis in deze animatiefilms de hele wereld over. Vlieg mee met Blu door Brazilië en dans met Mumbi de pinguïn op de Zuidpool. Huppel door de Indiase jungle met Mowgli (pas op voor de slang!) en vecht met Mulan en panda Po in China. Ik wens je een geweldige wereldreis! 

 

Afrika

leeuwenkoning

De Leeuwenkoning, tekenfilm (1994) - Oost-Afrika
All time favorite, staat in veel beste familiefilm-lijstjes op nummer 1 en blijft spannend en ontroerend, ook al kijk je ‘m voor de tiende keer! 
Simba is een jonge leeuw en zoon van leeuwenkoning Mufasa. Hij kijkt op tegen zijn vader en neemt zijn koninklijke bestemming ter harte. Dat zint Mufasa's jaloerse broer Scar absoluut niet en smeedt samen met een groep hyena's een plan om zowel Mufasa als Simba uit de weg te ruimen, zodat hij zelf de macht kan grijpen.

Te zien bij Pathé Thuis en Disney Plus, vanaf zes jaar.

madagascar

Madagascar
Een zebra uit de New Yorkse dierentuin wil naar het wild toe en ontsnapt uit de dierentuin. Zijn vrienden de leeuw, de giraffe en het nijlpaard gaan achter hem aan. Ze worden op een boot gezet, maar belanden na een ongeval in Madagascar. Helaas hebben deze New Yorkers geen flauw idee hoe ze in het wild moeten overleven.

Te zien bij Netflix en Pathé Thuis, vanaf zes jaar.

Zambezia

Zambezia - Zimbabwe
De jonge valk Kai is verveeld, hij woont ver afgelegen met alleen zijn strenge vader Tendai als gezelschap. Wanneer hij de verdwaalde ooievaar Gogo en het schattige musje Tini ontmoet, hoort hij van het bijzondere Zambezia, de veiligste stad van Afrika. Zambezia is een grote vogelstad en Kai is vastbesloten om de plek met eigen ogen te zien. Ondanks het protest van zijn vader gaat Kai het avontuur tegemoet. Hij droomt ervan om te mogen werken bij de ‘Hurricane Air Defence Force’, die de stad beveiligt tegen indringers. Wanneer zijn wens eindelijk uitkomt, kan hij direct aan de slag. Een groep hagedissen heeft het voorzien op de eieren van de inwoners van de stad. Samen met zijn gevleugelde vrienden laat Kai het er niet bij zitten en zet alles op alles om van Zambezia weer een veilige stad te maken.

Te zien bij Netflix en Pathé Thuis, vanaf zes jaar.

 

Noord- en Zuidpool

Operatie noordpool

Operatie Noordpool (2020)
Door een misverstand belanden 13-jarige Julia en de 8-jarige tweeling Ida en Sindre op een verlaten eiland in de Noordelijke IJszee. Hun verdwijning wordt spoedig opgemerkt, maar niemand heeft enig idee waar de kinderen zijn. De dagen verstrijken terwijl de kinderen moeten zien te overleven. Het is oktober; de winterstormen komen eraan en de zon laat zich nauwelijks nog zien. Wat doe je als er plotseling een hongerige ijsbeer voor je staat? Hoe maak je contact met de bewoonde wereld en hoe kom je aan eten?

Te zien bij Pathé Thuis, vanaf zes jaar.

Polar Express

The Polar Express - Noordpool
Op kerstavond wordt een jongen die aan het bestaan van de Kerstman twijfelt wakker door lawaai. Hij kijkt uit het raam en ziet een gigantische stoomtrein. De norse conducteur vraagt de jongen mee te gaan. Op het moment dat de jongen instapt weet hij nog niet dat hij het grootste avontuur van zijn leven tegemoet gaat. De trein rijdt richting Noordpool, waar hij samen met enkele andere kinderen de Kerstman persoonlijk zal mogen ontmoeten.

Te zien bij Netflix en Pathé Thuis, alle leeftijden.

Happy Feet

Happy Feet - Zuidpool
Het verhaal speelt zich af in de wereld van de Keizerpinguins op Antarctica. Deze pinguins zingen, ieder zijn eigen lied, om partners aan te trekken. Helaas is Mumble, de zoon van Memphis en Norma Jean, de slechtst denkbare zanger. Dit probeert hij echter te compenseren met zijn uitzonderlijke tapdans-kwaliteiten.

Te zien bij Netflix en Pathé Thuis, vanaf zes jaar. 

 

Latijns-Amerika

Rio

Rio - Brazilië
Blu is een tamme Macaw papegaai die nog nooit geleerd heeft om te vliegen. Hij woont samen met zijn baasje, Linda, in het koude Minnesota, waar hij geniet van zijn comfortabele leventje. Hij is tenslotte de laatste van zijn soort, althans... dat denkt hij. In het exotische Rio woont Jewel, zijn vrouwelijke tegenpool. Samen met Linda besluit hij zijn vleugels te spreiden en af te reizen naar de andere kant van de wereld om haar te ontmoeten. Met Jewel en zijn nieuwe bijdehante stadsvriendjes beleeft hij het grootste avontuur van zijn leven.

Te zien bij Pathé Thuis, vanaf zes jaar

Coco film

Coco - Mexico
Miguel droomt ervan om een succesvol muzikant te worden. Ondanks dat muziek al generaties lang uit zijn familie wordt verbannen, is het Miguel’s grootste droom om net zo groot te worden als zijn idool, Ernesto de la Cruz. Wanhopig om zijn talent te bewijzen, belandt Miguel op mysterieuze wijze in het prachtige en kleurrijke Dodenrijk. Onderweg ontmoet hij de charmante oplichter Hector en samen gaan ze op een buitengewone reis om het echte verhaal achter Miguel’s familiegeschiedenis te ontdekken.

Te zien bij Pathé Thuis en Disney Plus, vanaf zes jaar

 

Azië

 KungFuPanda

Kung Fu Panda - China
Po is een grote, onhandige en een enthousiaste panda, die de Uitverkorene blijkt te zijn om de vallei te redden van het gemene luipaard Tai Lung. Om zijn taak de kunnen volbrengen moet hij wel in de leer bij Kung Fu master Shifu. Po gaat er met hart en ziel tegenaan, en met zijn volle gewicht. Dan ontdekt hij een van belangrijkste principes van het duizenden jaren oude kungfu: je zwakheden zijn tegelijkertijd ook je sterke punten.

Te zien bij Netflix en Pathé Thuis, vanaf zes jaar. 

Mulan

Mulan - China
Het Chinese meisje Mulan ontdekt dat haar oude vader het bevel heeft gekregen om China te verdedigen tegen de Hunnen. Moedig vermomt ze zich als man en neemt de plaats in van haar vader bij het Keizerlijke leger. Mulan bloeit op tot een volleerd krijger, die haar land de overwinning bezorgt en haar trotse familie eer en geluk doet toekomen.

Te zien bij Pathé Thuis en Disney Plus, vanaf zes jaar

Spirited Away

Spirited Away 2001 - Japan
Tijdens de verhuizing van haar familie naar een buitenwijk wandelt Chihiro, een 10-jarig meisje, een andere wereld binnen. Via een mysterieuze tunnel komt Chihiro met haar ouders terecht in een wereld van goden en monsters, onder heerschappij van de gierige heks Yubaba. Chihiro's ouders worden omgetoverd in varkens. Om hen te redden, moet ze afstand doen van haar naam en werken voor Yubaba.

Te zien bij Netflix, vanaf zes jaar. 

Ponyo

Ponyo - Japan
De vijfjarige Sosuke woont in een klein dorp hoog op een berg uitkijkend over de zee. Op een dag ziet hij in het water een goudvis met een meisjesgezichtje. Het visje, dat hij Ponyo noemt, is ontsnapt aan haar vader, een onderwatertovenaar. Ze is van plan mens te worden. Door haar magische wil begint ze al te veranderen, maar haar vader is naar haar op zoek om haar dat te beletten. Ponyo roept de hulp van Sosuke in om uit de buurt van haar vader te kunnen blijven, maar dat valt niet mee...

Te zien bij Netflix, alle leeftijden 

JungleBook

Jungle Book (1967) - India
Het mensenkind Mowgli wordt door de wolven opgevoed in de jungle. Op een dag keert de gevaarlijke tijger Shere Khan terug in deze jungle. HIj heeft een hekel aan mensen en wil Mowgli vermoorden. De panter Bagheera probeert Mowgli naar de mensenwereld te brengen, maar Mowgli wil in de jungle blijven. Hij wil laten zien dat hij het kan volhouden in de wildernis en wordt bijgestaan door Baloo de beer. Maar naast Shere Khan blijken ook Kaa de slang en Louie de apenkoning het op Mowgli voorzien te hebben...

Te zien bij Pathé Thuis en Disney Plus, vanaf zes jaar

 

Noord-Amerika

Home Alone 2 met Trump

Home Alone 2: Lost in New York
De McCallisters gaan wederom op vakantie, ditmaal naar Florida. Kevin raakt echter weer afgezonderd van de rest van het gezin, en komt per ongeluk op een vliegtuig naar New York terecht. Gewapend met zijn vaders creditcard neemt Kevin het er goed van. Ondertussen blijken de boeven uit het eerste deel het voorzien te hebben op de grootste speelgoedwinkel in New York die ze op kerstavond willen overvallen.

Te zien bij Pathé Thuis en Disney Plus, vanaf zes jaar

 

Oceanië

Finding Nemo

Finding Nemo - Australië
De clownvis Marlin leidt samen met zijn enige zoon Nemo een veilig leventje in het Great Barrier Reef bij Australië. Wanneer Nemo onverwachts weggehaald wordt van zijn thuis, en in het aquarium van een tandarts belandt, is het aan Marlin om hem te redden. Hij krijgt hierbij hulp van Dory, de vis met het slechtste kortetermijngeheugen en het grootste hart van de hele oceaan.

Te zien bij Pathé Thuis en Disney Plus, vanaf zes jaar

 

Overig

Robinson Crusoe

Robinson Crusoe
Papegaai Mardi (Dinsdag) woont met zijn dierenvrienden op een paradijselijk eiland waar het ze aan niks ontbreekt. Toch droomt hij ervan om de rest van de wereld te ontdekken. Na een hevige storm spoelt een merkwaardig wezen aan op het eiland: Robinson Crusoe. Mardi is dolblij met de nieuwkomer, wie weet is dit zijn kans om van het eiland af te komen en nieuwe plekken te ontdekken! Robinson heeft de dieren hard nodig om te overleven op het eiland en dat is in het begin nog niet makkelijk, want ze spreken geen ‘mens’. Langzaam maar zeker leren Robinson en de dieren met elkaar te leven tot op een dag twee gemene katten het eiland willen overnemen. Er ontstaat een spannende strijd waarin Robinson en zijn vrienden zullen ontdekken hoe groot de kracht van vriendschap is.

Te zien bij Netflix, Videoland en Pathé Thuis, vanaf zes jaar. 

Welke films horen volgens jullie ook thuis in dit rijtje? Je aanvulling is welkom! 

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!