Michèle Oudenaarden is reisbegeleider bij Sawadee. Als jullie in de zomervakantie met een van hun familiereizen op reis gaan, kun je haar zomaar treffen als reisbegeleider. Dat doet ze namelijk vaak en graag! Over waarom zij dit zo leuk vindt, en waarom dit echt een aanrader is voor reislustige gezinnen, vertelt ze in dit blog. 

 

MO airport1

Elk seizoen word je als reisbegeleider op een aantal reizen ingedeeld. In de grote vakantie is dat vaak een familiereis en dat is gewoon hartstikke leuk. Dikke pret! Je bereidt je voor, vliegt naar de bestemming toe, regelt wat je moet regelen en zorgt dat je op tijd op het vliegveld staat om de families op te wachten. En dan begint het familieavontuur! 

Nieuwe vrienden van je eigen leeftijd
De familiereizen van Sawadee zijn ingedeeld naar leeftijd (7, 12 en 16 jaar). Hierdoor reizen de kinderen veelal met leeftijdsgenoten en beleven ze de reis en de bestemming op een andere manier. Vriendschappen worden op reis makkelijk gesloten en dat draagt bij aan een onvergetelijke vakantie ervaring voor zowel de volwassenen als de kinderen.

gamehal1

Lekker bezig en toch genoeg rust
Familiereizen bieden veel ruimte voor het ondernemen van leuke activiteiten zoals safari’s, fietstochten, surfen en tokkelen (canopy). We overnachten meestal in hotels met zwembad en soms ook op een boerderij, in een lokale gemeenschap of bij mensen thuis. Daarnaast zijn er veel rustmomenten ingepland en worden er per dag niet al te veel kilometers afgelegd. Veel familiereizen hebben ook nog eens directe vluchten.  

varen

Dichter bij elkaar als gezin
Thuis hebben we het druk; school, werk, boodschappen, sporten, vrienden etc. De dagen vliegen gewoon voorbij. Samen op reis gaan is het moment om echt even tijd met elkaar door te brengen, uit de dagelijkse sleur te breken en gezamenlijk allemaal nieuwe indrukken opdoen. Een bijzonder reisavontuur brengt je als gezin nog dichter bij elkaar. Voordeel: op reis zijn we veel buiten (alleen wifi in de accommodatie) en wordt de smartphone met al zijn afleiding minder belangrijk en ‘ouderwets ’communiceren juist belangrijker! 

samen gezin

Reizend leren
Op reis komen de kinderen in aanraking met andere culturen, gebruiken en eetgewoontes. In het begin is het soms een beetje wennen, maar kinderen passen zich snel aan. Het is leuk om te zien hoe kinderen gemakkelijk contact leggen met lokale kinderen; tijdens een potje voetbal, een homestay of een wandeling door een dorpje op het platteland. Aan het einde van de reis zijn veel kinderen zich bewust van het dankbare feit dat hun bedje in Nederland staat. 

groep

Je begrijpt dat ik het geweldig vind om samen met al die gezinnen op avontuur te gaan. Gaan jullie ook mee? Sawadee heeft meer dan 80 familiereizen naar alle uithoeken van de wereld. Succes met het uitzoeken van jullie familieavontuur!  

Groetjes,

Michèle

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!