Ver op reis met tieners: zes voordelen op een rijtje

imme schommel

  1. Quality time!
    Samen met je tiener verre avonturen beleven versterkt jullie band en is goed voor het zelfvertrouwen van je dochter of zoon. Dat geldt natuurlijk ook voor andere leeftijden en bestemmingen, maar juist in de tienerleeftijd die verwarrend kan zijn, is dit extra belangrijk. En bedenk dat de meeste kinderen vanaf 17, 18 jaar niet meer met hun ouders op vakantie gaan. Geniet ervan zolang het nog kan! 
  2. Ze zijn zelfstandig. 
    Reizen met tieners moeilijk? Welnee. Zit je met kleine kinderen vast aan tijden voor slaapjes en vragen ze je continue aanwezigheid, tieners vinden het prima als je ze even alleen laat. Zeker als je uitslapers hebt. Geniet van de uurtjes waarin je de activiteiten kunt doen die ze saai vinden, maar jij graag doet. Daarna heb je weer alle energie voor compromissen en de activiteiten die zij graag ondernemen. 
  3. Ze denken mee.
    Misschien hebben ze al een schat aan reiservaring opgebouwd en zijn ze heel goed in staat om serieus mee te denken met het plannen van de vakantie en het oplossen van uitdagingen die je onderweg tegenkomt. Maak er gebruik van. Geef ze de verantwoordelijkheid om iets uit te zoeken of op te lossen wat zij belangrijk vinden. Laat ze bijvoorbeeld zelf zoeken naar leuke activiteiten op de bestemming van jullie keuze. 
  4. Ze dragen hun eigen bagage! 
  5. Ze onthouden beter en hebben meer oog voor wat bijzonder is. 
    In Cambodja waren onze kinderen van 3 en 5 vooral onder de indruk van kleine poesjes, Mickey Mouse slippers en een prullenbak in de vorm van een pinguïn. Die indrukwekkende Angkor Wat tempels kennen ze nu alleen nog van de foto’s. De vakanties uit je tienertijd blijven je je altijd bij. 
  6. Goed voor hun algemene en persoonlijke ontwikkeling.
    Op reis is vaak alles anders. Je kinderen betalen hun souvenirs met vreemd geld, het schrift kan onleesbaar zijn, de taal onverstaanbaar. Het eten, het vervoer, de natuur, de normen en waarden, alles is nieuw. Oude gewoonten blijven thuis, nieuwe worden omarmd. Reizen door andere culturen verrijkt, en ze gaan er hoe dan ook profijt van hebben. Misschien op school bij aardrijkskunde, en anders wel bij een spelletje Triviant!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!