Reizen met leerplichtige kinderen

Blij verrast waren we toen we na terugkomst van een van onze reizen in april 2008 door de Wereldschool benaderd werden met het verzoek informatie te leveren over sponsoring. Omdat wij niet geloven dat reislust stopt als kinderen vijf jaar of ouder zijn, ging onze eigen interesse steeds meer uit naar het onderwerp ‘reizen met leerplichtige kinderen’. Ook op het forum en in het Info & Tips gedeelte van deze website besteden we aandacht aan dit onderwerp.

Nederlands onderwijs in het buitenland
De Wereldschool verzorgt al zestig jaar het onderwijs aan Nederlandse kinderen in het buitenland. Aanvankelijk uitsluitend over de post, inmiddels ook via de mail. Er zijn lespakketten voor kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs verkrijgbaar. Maar ook voor nog niet-leerplichtige kinderen tot vijf jaar zijn pakketten samen te stellen. Als voorbereiding op je reis biedt de Wereldschool ook taalcursussen 'Ga op stap met...' voor kinderen van zeven tot twaalf jaar in het Engels, Frans, Spaans en Duits. Je hoeft geen juf of meester te zijn om je eigen kinderen les te kunnen geven. De Wereldschool biedt veel begeleiding bij de manier waarop je je kroost schoolkennis bijbrengt.

Website vol nuttige informatie
Naast informatie over de lespakketten geeft de website van de wereldschool veel informatie over reizende ouders en hun kinderen. Je vindt er nuttige links voor kinderen én ouders, informatie over verlof en leerplicht, reisblogs en ervaringen van andere ouders in het zelf lesgeven. Zeker de moeite waard om te lezen, ook als je (nog) niet van plan bent gebruik te maken van hun diensten.

www.wereldschool.nl

wereldschool-bannerWereldschool
Pascallaan 71
8218 NJ Lelystad
Tel: +31 (0)320-229927
Fax: +31 (0)320-229991
E-mail:info@wereldschool.nl
Twitter

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!