Yogyakarta naar Malang

Plaats hier je vragen en tips over reizen met je kinderen door de Gordel van Smaragd, Indonesië.

Yogyakarta naar Malang

Berichtdoor eynd14 » 17 Sep 2011, 17:45

Wij zijn ons aan het orienteren op een reis op Java. Wij zouden graag van Yogyakarta naar Malang reizen (om van hieruit een tocht naar Bromo te maken). We lezen veel over een lange busreis van 12 uur. Dit zien wij met de kinderen niet zo zitten vandaar dat we naar alternatieven kijken. Weet iemand of je ook met de trein dit stuk kan afleggen?? Ik lees namelijk wel iets over een trein maar kan verder weinig info over vinden. Wie kan ons helpen?
Ver met kids: Costa Rica (2009), Maleisië (2009),Thailand (2010), Jordanië (2011), Beijing/Thailand (2011), Java/Bali (2012), Marokko (2013), Brazilië (2013), Tanzania (2014), Borneo (2015), Guadeloupe (2016), New York (2017), Oeganda (2017)
eynd14
 
Berichten: 901
Geregistreerd: 24 Aug 2011, 14:09

Re: Yogyakarta naar Malang

Berichtdoor ElsdB » 18 Sep 2011, 22:05

Hoi Yvonne,

Twee jaar terug zijn we naar de Bromo gegaan via Probolinggo (Cemoro Lawang). Hierna zijn we per minibus naar Yogyakarta gereden. Die rit duurde zo'n 10 uur, en dat is erg lang met kinderen maar die van ons (toen 3 en 5) doorstonden dat gelukkig goed. Het was prettiger geweest om een grote touringcar te boeken, maar dat was niet het geval. Ik vermoed dat dit vanuit Yogyakarta goed te regelen is.

Wat is je reden om naar Malang te willen? Voor zover ik weet gaat al het transport naar Cemoro Lawang via Probolinggo. Het is daarom waarschijnlijk praktischer om vanuit Yogyakarta direct vervoer naar Probolinggo of Cemoro Lawang te regelen. Misschien kun je je hotel in Cemoro Lawang vragen je op te halen in Probolinggo?

Als ik een beetje rondspeur zie ik ook de mogelijkheid om met de nachttrein van Yogyakarta naar Malang te gaan. Die trein komt vanuit Jakarta en vertrekt pas rond 01.30 uur vanuit Yogya. Hij doet er dan 7 uur over. Dat is een erg onhandige vertrektijd met kinderen en je moet dan vervolgens nog in Cemoro Lawang komen. Aan de andere kant is treinen wel heel veel relaxter, vind ik, dan met de bus.

Wij vonden ons verblijf in Cemoro Lawang (dat op de kraterrand ligt) geweldig. De temperatuur was overdag heerlijk koel (+/- 23 graden), de lucht stralend blauw en het uitzicht op de vulkaan prachtig. De kinderen hebben nog een ritje te paard gemaakt en hadden het er erg naar hun zin. Wij hebben de zonsopgangstrip naar het uitzichtspunt gemaakt om 03.00 uur 's nachts en dat zouden we mensen met kleine kinderen niet willen aanraden. Het is zwaar voor kinderen om in het donker, de kou, zo vroeg het bed uit te moeten terwijl ze boven voornamelijk ruggen van andere mensen zien. Na de vroege trip vertrekken zo goed als alle toeristen weer naar hun volgende bestemming, en is het heel rustig in het dorpje.

(Ons verhaal hierover lees je hier: http://www.verrereizenmetkinderen.nl/re ... 09?start=6)

Wij verbleven overigens in de Lava View Lodge (http://www.verrereizenmetkinderen.nl/co ... oro-lawang)

Groet,
Els
Gebruikers-avatar
ElsdB
Site Admin
 
Berichten: 450
Geregistreerd: 19 Mei 2008, 11:20
Woonplaats: Amsterdam

Re: Yogyakarta naar Malang

Berichtdoor eynd14 » 19 Sep 2011, 13:33

Hoi Els,

Bedankt voor je reactie. Wij hebben ons voor het traject Yogya - Bromo - Kalibaru laten inspireren door diverse bouwstenen en minitrips die door diverse organisaties worden gemaakt. Kort samengevat gaan al die tours eerst naar Malang (als ik de diverse verslagen lees kom ik op een gemiddelde reistijd van 10 uur met de bus) waar dan overnacht wordt in Malang. Bepaalde tours gaan dan de volgende dag in de middag naar Lava View Lodge alwaar ze dan die nacht vroeg opstaan voor de sunrise. Bij terugkomst in het hotel ontbijten ze waarna je weer verder reist naar bijv. Kalibaru. Andere reisorganisaties vertrekken weer 's ochtends vroeg uit Malang voor de sunrise en keren terug naar Malang om daar te ontbijten om vervolgens door te reizen naar Kalibaru.

Vandaar dat we dus op Malang kwamen!

Omdat we op zeer slechte recensies lazen over Lava view lodge (ik zag dat jullie daar juist een goede ervaring hadden!!) en andere onderkomens ook niet echt geweldige recensies hebben en we eigenlijk niet de sunrise tour willen doen vanwege het vroege tijdstip maar wel het mooie landschap willen zien, zaten we inmiddels te denken om de omgeving van Bromo rustig overdag te verkennen. Als het ware dus een dagtocht vanuit Malang. Verder zagen we dat het ook nog mogelijk is om vanuit Malang een aantal leuke tripjes te doen.

Ons idee: kijken of we op een andere manier dan een lange busreis in Malang kunnen komen (we hadden inderdaad gezien dat er 's nachts een trein vertrekt uit Yogya maar 01:30 lijkt ons niet fijn). In bepaalde rondreizen leggen ze een deel af tussen Yogya en Malang af met de trein en wordt het laatste gedeelte met de bus verder gereden maar ik kan hier verder niet veel info over vinden. Ik zou dus graag willen weten of er ook overdag een trein rijdt tussen Yogya en Malang maar ik heb dat nog niet kunnen vinden. Verder hebben we gekeken of je het stuk kan vliegen (omdat beide plaatsen immers over een luchthaven beschikt) maar dat gaat altijd via Jakarta.

Na Malang wilden we doorreizen naar Kalibaru.

Nu ik jullie verslag heb gelezen (ik had tot nu toe alleen de eerste verslagen (2011 en 2010) gelezen) en jullie dus wel enthousiast zijn over Lava view lodge en dat er ook nog een trein gaat tussen Probolinggo en Kalibaru (waarvan het station dus tegenover Margo cottages ligt!!) biedt dat toch ook weer perspectief!! Een eerder idee was om twee nachten naar Lava View te gaan waardoor we rustig een hele dag de tijd hebben om de boel te bekijken. Maar na het lezen van de recensies waarbij diverse mensen eigenlijk die ene nacht al te erg vonden, stond het ons tegen dat wij dan zelfs voor 2 nachten wilden gaan!!!

Dan wordt de vraag dus inderdaad: hoe komen we het makkelijkst (zonder een erg lange bustocht) van Yogya naar Proboblinggo/Lava view lodge en hoe lang duurt die tocht?? Of is het gewoon een erg lange reis die we in tweeen moeten hakken??

Groetjes Yvonne
Ver met kids: Costa Rica (2009), Maleisië (2009),Thailand (2010), Jordanië (2011), Beijing/Thailand (2011), Java/Bali (2012), Marokko (2013), Brazilië (2013), Tanzania (2014), Borneo (2015), Guadeloupe (2016), New York (2017), Oeganda (2017)
eynd14
 
Berichten: 901
Geregistreerd: 24 Aug 2011, 14:09


Terug naar Indonesië

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten