Guatemala met 5 jarige

Valt jouw vraag of opmerking over jullie verre reis met kinderen niet binnen de bovenstaande categorieën? Dan is dit de plaats waar je 'm kwijt kunt.

Guatemala met 5 jarige

Berichtdoor KimT » 27 Nov 2018, 19:55

Goedenavond allen,

Wij zijn van plan om begin maart 2.5 week naar Guatemala te gaan met onze 5-jarige dochter.

Ik heb mezelf de voorbije maanden ingelezen in Guatemala en besef dat het daar niet altijd even veilig is. Langs de andere kant lijkt het mij een prachtig land.

Grote verschil met de meeste onder jullie vermoedelijk is dat wij niet meteen grote avonturiers zijn, wij gaan wel steeds op reis, maar zijn nog nooit buiten Europa geweest. Het lijkt ons dus een hele onderneming. We zullen ook steeds in groep reizen, dit wil zeggen, toeristen (onze hele familie, oom en tante, ouders, broer en schoonzus) aangevuld met een groep Guatemaltezen ( de familie van mijn schoonzus). Hopelijk maakt dit de veiligheid er al iets beter op ;) We zullen dus ook geen openbaar vervoer gebruiken noch huurwagens, maar zullen uiteraard wel toeristische plaatsen bezoeken. Op de planning staat Tikal, Antiqua, Atlitan, Chichicastenango...

Ik vroeg mij af of iemand hier ervaring heeft met deze plekken in combinatie met een 5-jarige? Ik heb verschillende reisverslagen gevonden maar de kids lijken mij meestal ouder of ofwel veel jonger (baby). Omdat mijn schoonzus zelf afkomstig is van Guatemala, heb ik dit uiteraard ook al met haar besproken, doch zij heeft geen kinderen en kan hier dus zelf weinig over zeggen.

Ook naar inentingen toe, muggenseizoen begint dan, dus dengue, zika, malaria, ... hebben jullie ooit problemen ondervonden bij de kids?

alle tips zijn overigens welkom :)

Alvast bedankt!
KimT
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 25 Nov 2018, 23:21

Terug naar Algemeen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 gasten