Hoe ver (niet letterlijk) ga je met je tiener?

Valt jouw vraag of opmerking over jullie verre reis met kinderen niet binnen de bovenstaande categorieën? Dan is dit de plaats waar je 'm kwijt kunt.

Hoe ver (niet letterlijk) ga je met je tiener?

Berichtdoor Ayse1979 » 13 Sep 2018, 17:43

Arda is nu 12 jaar (dus 13 als we weer een verre reis gaan maken in de zomer) en is duidelijker naar mij goe wat hij wel en niet wil.
Ik zit nu te denken aan Zuid-Korea in de zomer maar ik weet niet of ik hem hier heel erg blij mee maak. Ik weet dat hij het leuk gaat vinden zodra we er zijn en ook niet gaat mopperen maar denk ik dan, zou ik meer toegeeflijker moeten zijn en veel meer doen wat hij superleuk vindt. Hij vindt tempels, natuur, dieren leuk maar hij vindt wildwaterparken heel leuk. Lezen jullie het verschil:)
Nu denk ik bv. aan een templestay maar ik vind mijzelf dan egoïstisch omdat dat iets is wat ik zelf zo graag wil. Aan de andere kant, ik reis met hem zodat hij wereldwijs wordt, andere culturen ziet en proeft. Moet ik hem dan toch soms mee laten doen omdat ik denk dat het goed is voor zijn opvoeding?
En nogmaals; hij moppert nooit en vindt het uiteindelijk leuk hoor maar ik merk dat hij er niet over vertelt zoals hij over een glijbaan in het waterpark vertelt.

Sorry, misschien een chaotisch verhaal maar ik heb direct neergezet wat er in mij omgaat.
Ik ben heel benieuwd hoe jullie hier instaan.
Verre reizen met zoon: Turkije elk jaar, Ghana 2014, Thailand 2016, Verenigde Staten 2016 , Maleisië 2017, Vietnam 2018(solo), Laos 2018, Cambodja 2018

www.ardaenayseopreis.reislogger.nl
Ayse1979
 
Berichten: 463
Geregistreerd: 17 Aug 2016, 23:22
Woonplaats: Utrecht

Re: Hoe ver (niet letterlijk) ga je met je tiener?

Berichtdoor gchk » 13 Sep 2018, 20:00

Ons standpunt is: het is ook onze vakantie dus het is geven en nemen en we doen ook dingen die alleen ik of alleen man of alleen zoon 1 of alleen zoon 2 leuk vindt. Iedereen komt wel eens aan de beurt. In Londen zijn we met z'n allen naar Chelsea geweest terwijl maar 1 van de 4 van voetbal houdt. En de dag erna naar het rugbystadion terwijl dat ook maar een kwart van het gezin boeit, bv. In Japan zijn we in een tempel gaan slapen en zijn de kinderen om 6u mee opgestaan om het ochtendgebed bij te wonen. Ik zie dan ook geen enthousiaste gezinnen, maar we zijn een gezin en het is een reis voor ons allemaal.
Ik probeer gewoon in de planning voor voldoende afwisseling te zorgen. Ook om de reden die jij aanhaalt: wij reizen ook om de jongens een brede blik op de wereld te geven en als we nooit verder dan snorkelen in zee, een waterpark of een pretpark gaan dan lukt dat niet.
Deze week kwam de jongste thuis met de mededeling dat de juf een foto had laten zien van het Martin Luther King-museum in Memphis en dat hij gezegd had dat hij daar geweest was. 'Maar ze liet nog veel andere dingen zien waar ik geweest ben, maar dat heb ik maar niet meer gezegd' :)
Maar ik begrijp het wel, hoor. Als kleuter kon ik ze overal vermaken en het is niet leuk om soms een nukkige tiener achter je aan te zien sloffen in een museum, maar ik hou koppig vol.
gchk
 
Berichten: 94
Geregistreerd: 08 Aug 2014, 17:39

Re: Hoe ver (niet letterlijk) ga je met je tiener?

Berichtdoor TravelNorth » 13 Sep 2018, 20:20

als we met gezin gaan dan maken we lijstje met dingen die wel willen zien/doen en dan kiezen we gezamenlijk bestemming. Ik kies geen bestemming waarvan ik van te voren al weet dat 1 van de reisgenoten het niet ziet zitten, Activiteiten doen we voor ieder wat wils, de ene keer wat kind A geweldig vind en andere keer iets wat B leuk vindt en dan weer wat wat ik / wij leuk vinden. Inmiddels zijn ze zo oud dat ze ook gerust dagje achterblijven in hotel/campig als ik/we wat gaan doen wat ze echt niet leuk vinden (marktje vinden mijn zoons vreselijk, dus gaan nu niet meer mee, vroeger wel en dan gingen we dag erop naar zo'n vreselijk zwembad gebeuren ;-) ) dus .. om en om en voor iedereen wat leuks.. Het is niet voor niets een GEZINSvakantie.

Tegen hun zin meeslapen naar marktjes, musea etc. doe ik niet, nooit gedaan ook want dan lopen ze alleen maar te vervelen en te mokken. Nu hebben mijn kinderen autisme dus ligt dat wat anders qua dwang etc. Maar ik heb redelijk geïnteresseerde kinderen die ook wel van musea houden (zo ben ik in Victoria naar museum geweest en prachtige Egypte expositie bezocht met zoon van 18) maar er is zeker een tijd geweest dat ze het echt stom vonden, dat veranderd wel als ze ouder worden en meer hebben gezien en gedaan. Dan is een museum enorm leuk en zeker tegenwoordig met die mooie exposities en voor jongere kinderen steeds meer interactief, dat was toen hun klein waren nog stuk minder..


Als ik 1 op 1 wegga dan is het HUN reis en dan MAG ik mee.. en kiezen zij .. maar ik vind eigenlijk vrijwel alles wel leuk moet ik zeggen en probeer alles.

Dit jaar met zoon van 18 weggeweest, zijn keuze was canada, in 2016 met dochter weggeweest, haar keuze was thailand en in 2020 met dan 18 jarige zoon en dat gaat Japan worden.
Recente reizen:
'15 Ghana, '16 Thailand (met dochter) , '17 China (alleen) & Macau (met gezin), '18 W- Canada (met zoon), '18 Borneo (Maleisië )& Thailand (met partner).
Whislist: Nieuw Zeeland,, Korea, Taiwan, Japan, Nepal, Bhutan, Botswana
TravelNorth
 
Berichten: 309
Geregistreerd: 12 Feb 2017, 12:34

Re: Hoe ver (niet letterlijk) ga je met je tiener?

Berichtdoor Ayse1979 » 13 Sep 2018, 21:32

Bedankt voor jullie reacties.
Hahah GCHK, ik herken dat, mijn zoon heeft ook altijd veel te vertellen op school omdat hij zo breed georienteerd is. Laatst moesten ze een geschiedenisweb maken en opschrijven waar ze aan dachten bij geschiedenis. Arda had woordgroepen als “pol-pot regime” opgeschreven:))

Ik ben het met jullie eens, het is geven en nemen en we moeten het allebei leuk vinden. Hij mokt nooit hoor en geniet ook echt wel.
Ik denk dat ik met hem om de tafel moet zitten en de opties in Zuid-Korea moet voorleggen. Het kattencafè vond hij igg. heel leuk, en de wijk Gangnam ook:)
Verre reizen met zoon: Turkije elk jaar, Ghana 2014, Thailand 2016, Verenigde Staten 2016 , Maleisië 2017, Vietnam 2018(solo), Laos 2018, Cambodja 2018

www.ardaenayseopreis.reislogger.nl
Ayse1979
 
Berichten: 463
Geregistreerd: 17 Aug 2016, 23:22
Woonplaats: Utrecht

Re: Hoe ver (niet letterlijk) ga je met je tiener?

Berichtdoor fam moerkens » 13 Sep 2018, 22:28

Ik moet zeggen dat ik er al tijdens het plannen rekening mee hou wat de kids leuk vinden, ik kan ook niet zeggen dat ze echt moeilijk zijn daarin en vinden alles wel interessant. Afgelopen jaar bijv was het soms best wel ff slikken, zo kwamen we aan bij een “hut” meer was het echt niet en onze oudste van 17 zei “maak mij over 3 dagen maar wakker! Dit trek ik niet!” Later bleek dat er achter deze hut een nieuw complex stond en dat wij dus veel luxer zaten dan de eigenaar zelf. Toen ik 3 dagen later vroeg of hij dit had willen missen zei hij volmondig nee, dit was het gaafste dat hij ooit gezien had! Ook wat betreft het eten was het soms ook lastig, onze jongste van 13 is al niet dol op rijst laat staan als ontbijt. Toen we op een ochtend gingen ontbijten en er waten geen shakes, geen fruit, geen yoghurt en geen pannenkoeken was het erg lastig om er bij haar iets in te krijgen maar we hadden nog een lange dag te gaan en niet wetende waar we nog terecht kwamen die dag. Ze hadden er wel aardbeienijs dus dat werd haar ontbijt :) later die dag nog wat fruit en koekjes gekocht en ze heeft het er nu nog over.
Ook moesten we 1 nacht al om 2.00 uur uit ons bed omdat we naar de kelimutu vulkaan gingen, mijn man zag het niet zo zitten en bleef liever in zijn bed liggen, volgens mij had hij verwacht de kids op zijn hand te hebben maar die keken verbouwereerd en zeiden “ tuurlijk willen we dat! We zijn hier maar 1 x!”
Ik sta er soms ook echt van te kijken waar ze in geïnteresseerd zijn maar ze beseffen volgens mij wel dat dit hun kans is om zoiets te zien/te ondernemen en ze zeuren nooit en vinden het echt leuk! Mijn man daarentegen vind een strandje ook prima die wordt meestal pas enthousiast als zijn collega’s met open mond naar zijn foto’s staan te kijken en naar zijn avonturen staan te luisteren, wordt dus nog wat als de kids niet meer meegaan....
fam moerkens
 
Berichten: 1917
Geregistreerd: 18 Feb 2011, 15:11

Re: Hoe ver (niet letterlijk) ga je met je tiener?

Berichtdoor Dionne » 14 Sep 2018, 19:50

Ons standpunt is dat wij kiezen voor een verre reis en onze kinderen gaan mee. Daarbij houden we zeker rekening met wat zijn willen of leuk vinden.
Afgelopen zomer mochten ze zelfs meebeslissen waar we gingen overnachten maar over het algemeen doen ze niet zo moeilijk mits we de uitstapjes afwisselen. of we maken een saai uitstapje leuk voor ze.

Alhoewel mijn dochter van 11 vroeg wanneer wij eens naar de camping in Frankrijk gaan.... Nog niet echt een idee wat we met die wens gaan doen.
Zonder kinderen: Canada, Ecuador en Galapagos, Zuid Afrika (2x), Namibie, Zimbabwe, Botswana en delen Europa.
Met kinderen: Denemarken, Canarische Eilanden, Oostenrijk, Azoren, Slovenie, Thailand 2*, Sri Lanka, Japan, Costa Rica, Polen.
Dionne
 
Berichten: 332
Geregistreerd: 21 Aug 2012, 22:09

Re: Hoe ver (niet letterlijk) ga je met je tiener?

Berichtdoor Ayse1979 » 14 Sep 2018, 20:38

Dionne, mijn zoon vraagt ook weleens of we een keer kunnen kamperen in Frankrijk. Alleen heb ik nog nooit van mijn leven gekampeerd en heb geen idee waar ik zou moeten beginnen met voorbereiden. Kampeerspullen kopen voor een keertje zou ik niet doen anders wil ik best wel een keer willen proefkamperen ergens. Maar ik ga dit echt niet doen in de zomervakantie, dan zie ik het toch als ‘zonde van de lange vakantie.’
Verre reizen met zoon: Turkije elk jaar, Ghana 2014, Thailand 2016, Verenigde Staten 2016 , Maleisië 2017, Vietnam 2018(solo), Laos 2018, Cambodja 2018

www.ardaenayseopreis.reislogger.nl
Ayse1979
 
Berichten: 463
Geregistreerd: 17 Aug 2016, 23:22
Woonplaats: Utrecht

Re: Hoe ver (niet letterlijk) ga je met je tiener?

Berichtdoor Dionne » 14 Sep 2018, 22:17

Jep. Zeker zonde. Nu hebben we de meivakantie voorgesteld. Dan maar in een stacaravan. Maar ik ga er ook mijn zuurverdiende zomervakantie niet aan besteden. Ik vermoed overigens dat ze het zelf ook niets vindt. Ze wil wat doen, meemaken, bekijken.
Overigens hebben wij niets tegen kamperen maar wel tegen megacampings. En idd zelf geen kampeerspullen.

We denken nu wel voor volgend jaar aan Noorwegen en dan rondtrekken in kampeerhutten. Toch weer die camping.
Zonder kinderen: Canada, Ecuador en Galapagos, Zuid Afrika (2x), Namibie, Zimbabwe, Botswana en delen Europa.
Met kinderen: Denemarken, Canarische Eilanden, Oostenrijk, Azoren, Slovenie, Thailand 2*, Sri Lanka, Japan, Costa Rica, Polen.
Dionne
 
Berichten: 332
Geregistreerd: 21 Aug 2012, 22:09

Re: Hoe ver (niet letterlijk) ga je met je tiener?

Berichtdoor fam moerkens » 14 Sep 2018, 22:50

:) is eigenlijk toch te erg dat we de hele Wereld rondreizen en vastlopen op een kampeer vakantie :) maar dat herken ik wel hoor. Ik heb er weleens naar gekeken maar ik vind het zo verschrikkelijk duur ook, we hebben op dat gebied natuurlijk ook helemaal niets dus zullen we alles moeten huren of kopen. Ook het idee van alles zelf moeten doen, eigenlijk draait je leven gewoon door, bedden opdekken, boodschappen doen, koken enz, ik wil toch nog wel het idee hebben dat ik op vakantie ben hoor.
Onze dochter gaf een paar jaar geleden al aan dat ze graag naar Londen op vakantie wilde, dit jaar gebeurde het dan eindelijk! 3 hele nachten in Londen doorgebracht en dat alleen maar omdat de tickets vanuit daar naar Denpasar zo goedkoop waren :) zo sloegen we wel gelijk 2 vliegen in 1 klap. De conclusie was toch wel dat Indonesië veel leuker en mooier was...... gelukkig!
fam moerkens
 
Berichten: 1917
Geregistreerd: 18 Feb 2011, 15:11

Re: Hoe ver (niet letterlijk) ga je met je tiener?

Berichtdoor germanwings » 14 Sep 2018, 22:54

Ze wil hier ook graag een keer kamperen.
Maar als ik dan kijk naar een ingerichte tent in Italie is dat zo 800-1000 euro per week... voor die 3000 euro komen wij in Azie ook al heel ver...
Ik vind kamperen dus eigenlijk gewoon te duur ;-)
met dochter: Kreta, Maleisie (2x), Italie, Indonesie (Java en Bali), China+Hongkong, Zweden, Sri Lanka, Polen, Vietnam
zonder:oa. India, Mexico, Guatemala, Belize, Nicaraqua, El Salvador, Honduras, Peru, Suriname, Kenia, Marokko, Jordanie, Cambodja, China
germanwings
 
Berichten: 297
Geregistreerd: 24 Jul 2011, 20:21

Volgende

Terug naar Algemeen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 gasten