Siem Reap- wat te doen?

Ga jij met je kinderen naar Thailand? Of ben je al geweest? Plaats hier je vragen en tips over een reis naar het land van de glimlach.

Re: Siem Reap- wat te doen?

Berichtdoor RoAnVi » 28 Nov 2017, 14:39

eynd14 schreef:
Ik wist trouwens niet dat Angkor Wat zo groot was. We gaan voor de tuktuk!! Dank voor deze info en de ideeën (ene kant tempel in, andere kant tuktuk weer in).


http://www.tourismcambodia.com/tripplan ... le-map.htm

Dit is niet het gehele gebied, maar daar waar de meeste toeristen te vinden zijn. Het 'Angkor Wat eiland' is meer dan een km in het vierkant (Google maps), dat geeft je wellicht een idee van de grootte.
Zelf: Diverse reizen op alle continenten (ja, ook Antarctica ;-) )

Buiten Europa met kind (aug.2012):
'13 Marokko - '13/'14 Nieuw-Zeeland - '15 Panama & Zuid-Amerika (5 maanden, backpacken) - '16/'17 Myanmar & Thailand - '18 Maleisië - '19 NY
RoAnVi
 
Berichten: 766
Geregistreerd: 07 Okt 2014, 14:04

Re: Siem Reap- wat te doen?

Berichtdoor eynd14 » 28 Nov 2017, 16:04

Wow, had me echt niet gerealiseerd dat het zo groot was... Ik dacht Angkor Wat en daarnaast nog een paar... daarbij vergeleken lijkt Angkor Wat nog de kleinste!! Ik ga me eens even goed inlezen wat/welke we daar allemaal willen gaan zien...

Super bedankt voor deze eye-opener. Krijg je ervan als je opeens denkt 'laten we Siem Reap' als uitstapje doen en zonder je verder erin te verdiepen... Ben erg blij dat we hier bijna 4 hele dagen hebben!!
Ver met kids: Costa Rica '09, Maleisië '09,Thailand '10, Jordanië '11, Beijing/Thailand '11, Java/Bali '12, Marokko '13, Brazilië '13, Tanzania '14, Borneo '15, Guadeloupe '16, New York '17, Oeganda '17, Thailand/Cambodja '18, Canada '18
eynd14
 
Berichten: 1374
Geregistreerd: 24 Aug 2011, 15:09

Re: Siem Reap- wat te doen?

Berichtdoor RoAnVi » 28 Nov 2017, 16:55

Graag gedaan natuurlijk.
Haha, die indruk had ik al ja! Ik had destijds hetzelfde hoor, reisden op de bonnefooi en vlogen vanaf Siem Reap naar huis, we hadden beter een dagje eerder aan kunnen komen, want nu 'alleen maar' 2,5 dag tempels gedaan, maar ja dan hadden we die dag ergens anders weer gemist. Het is altijd wat met dat reizen! ;-)
Zelf: Diverse reizen op alle continenten (ja, ook Antarctica ;-) )

Buiten Europa met kind (aug.2012):
'13 Marokko - '13/'14 Nieuw-Zeeland - '15 Panama & Zuid-Amerika (5 maanden, backpacken) - '16/'17 Myanmar & Thailand - '18 Maleisië - '19 NY
RoAnVi
 
Berichten: 766
Geregistreerd: 07 Okt 2014, 14:04

Re: Siem Reap- wat te doen?

Berichtdoor eynd14 » 15 Mei 2018, 11:03

Siem Reap was super! We hadden er wel langer willen verblijven...

Tip mbt visum on arrival: als je vliegtuig uit stapt, stap dan even lekker flink door zodat je als een van de eerste in gebouwtje aankomt. Visum gaat best snel (paar minuutjes pp) maar er is maar 1 loket... (en wat daarna komt, is verrassing maar erg leuk om te zien...). Maar als je als 30 ste in de rij bent, sta je er nog wel eventjes... Gelukkig wisten we dit :). Maar handig om te weten, is dat als je het gebouwtje inkomt de visum on arrival rechts is (dus ga niet links bij 1 van de vele poortjes staan, dat doe je pas als je visum hebt). En wij hadden voor de zekerheid pasfoto's meegenomen en die waren ook nodig! 1 pasfoto pp (ipv 2 wat ik op ander forum had gelezen).

SR is super fijne omgeving. Deed ons een beetje denken aan Uganda. We hadden er makkelijk langer kunnen verblijven. Ons hotel is super goed bevallen.

Wij hebben volgende gedaan is Siem Reap:
dag 1: aankomst, zwembad (waren we erg aan toe want we hebben vanwege het weer (werkelijk het goot dag 1 de hele dag in Bangkok, had men nog niet eerder meegemaakt in de droge tijd) nog niet veel kunnen relaxen/bijkomen bij zwembad. En dan onderneem je meer dan je van te voren voor ogen had.

Wij waren enige gasten in hotel (leek wel of ze ons ook niet verwachtten... wellicht vanwege veranderingen?? Hotel heette ook niet meer Tanei Resort maar Watana..). Vlak na aankomst kwam manager al naar ons toe. Sorry, sorry, vanavond is er personeelsfeest en dan kan er wat geluidsoverlast zijn...maar we waren van harte uitgenodigd.

Nou, even na zessen werd er voorzichtig aangeklopt, waar we bleven! Feestje was echt zo leuk om mee te maken (werknemer van de maand werd bekend gemaakt, flink gedanst, karaoke (Yep ook wij :))

En eten en drinken? Werd ook allemaal verzorgd. Alleen voor ons werd al een grote vis neergezet (ja, helemaal compleet, succes...), kippensoep (met duidelijk aanwezig alle onderdelen) en vlees en nog meer vlees. En het was lekker! Enneh... iedereen bleef maar drankjes aandragen. En wat super leuk was dat we echt werden betrokken bij dans. Er werd echt met ons gedanst! We weten nu hun traditionele disco dans (en kunnen het ook een beetje!). Maar pff... we waren moe. We dachten vroeg te kunnen slapen. Toch bijtijds weggegaan en binnen half uurtje was geluid al uit. Niets meer gehoord dus heerlijk kunnen slapen.

Dag 2: om 7 uur (waarom hadden we zo vroeg afgesproken??) stond onze gids ons op te wachten (dat betekent 6:15 op, 6:30 ontbijten...). Vandaag zijn we naar Phnom Kulen NP geweest. Erg mooi. Je moet voor 12:00 uur boven zijn. Het is eenrichtingsverkeer en 's middags mag je alleen nog berg afrijden. Hebben hier heerlijk gezwommen bij waterval. We hadden een gids die het steeds voor elkaar kreeg dat we overal min of meer alleen waren. Zo ook hier. Bij aankomst waren er maar paar mensen, op moment dat we weggingen was het afgeladen! Naast waterval ook liggende boeddha gezien en de 'duizend linga's'. Had me van dit laatste meer voorgesteld maar was wel aardig om te zien.

Aan het eind van de middag zijn we nog bij Beng Mealea tempel geweest (ook bekend als Indiana Jones tempel). Was erg indrukwekkend. Wat ook erg grappig was, was dat de kinderen dachten dat we paar dagen tempels zouden doen en dachten dat dit zelfde soort tempels waren als in Bangkok! Ze waren echt zo onder de indruk! 'mam, dit is het mooiste wat ik ooit heb gezien!'.

We kwamen hier tegelijk met grote groep aan. Maar door met de klok mee te lopen (en door route over de muur te nemen...), zijn we slechts enkele anderen tegen gekomen. Heerste zo'n serene rust. Deed ons ook erg denken aan jungle book (die scene met de apen).

's Avonds hebben we ons laten afzetten in de stad en zijn we bij Aspara dansers geweest (incl. diner). Was erg massaal maar eten was lekker en de dansen waren erg mooi. En wat we van te voren niet gerealiseerd hadden: in nagenoeg alle tempels zie je beelden van deze dansers. Zei ons nu meer dan dat we die dansvoorstelling niet hadden gezien.

Hierna nog even over de nightmarket (en de nodige souvenirs gekocht).

Dag 3
Heerlijk uitslapen!! Eindelijk! Verder lekker hele dag zwembad. En 2 kg wasgoed afgegeven (is vanavond al klaar). In dit hotel kan je ook per kg laten wassen. We zagen ook in de stad genoeg plekken waar je was kon laten doen maar dan hadden we naar stad gemoeten om weg te brengen/op te halen. Dit was wat praktischer en was maar 2 USD duurder). Om 16:00 werden we opgehaald door onze gids. Tempel kaartjes kopen voor volgende dag en daarna hebben we sunset vanaf tempel bekeken. Daarna nog een paar tempels gezien, die inmiddels gesloten waren maar waar we toch in zijn geweest

Dag 4
Tja, we hebben gekozen voor sunrise... Doen we echt nooit. Snappen niet wat anderen eraan vinden maar we dachten als we het een keer doen, doe het dan goed en dan bij Angkor Wat. We zijn niet bij Angkor Wat zelf geweest (daar sta je met paar duizend man) maar naar heuvel geweest (waar je bovenop tempel staat) vanwaar je Angkor Wat ziet (nou ja, erg miniatuur). We waren al gewaarschuwd dat in deze tijd van het jaar de zon links van Angkor Wat opkomt... dan denk je nog 'een beetje links van'. Nou, voor ons gevoel ongeveer tegenover de tempel! Maar dat kan natuurlijk alsnog mooi zijn dat de zon dan erop schijnt maar... bewolking. Wel beetje zonsopkomst kunnen zien maar ook al hadden we hem helemaal kunnen zien... het is gewoon een zonsopkomst... Gaan we echt niet meer doen. 04:15 zaten we al in de auto...

Hierna de tempel Tanei en Ta Phrom bezocht. Wederom helemaal leeg want iedereen doet Angkor Wat als eerste. Ta Phrom is echt super mooi. Al die boomwortels die eroverheen groeien. Na dit bezoek zijn we teruggegaan naar hotel en hebben ontbeten, beetje gerust en rond 12:00 uur werden we weer opgehaald. Toen Angkor Wat bezocht ( 'dan is iedereen lunchen'). Wij zijn binnengekomen aan de achterkant en van daaruit naar de ingang gelopen van waaruit de meeste mensen bezoek starten. En normaal staat er een rij van 45 minuten om naar boven te klimmen, wij konden gewoon doorlopen. Machtig gevoel hoor om hier te zijn maar om eerlijk te zijn vond ik andere tempels mooier. En dan die mooie vijver waarin je altijd weerspiegeling ziet... is super klein watertje, aardig vies.... In totaal zijn we hier een kleine 3 uur geweest.

Daarna nog bij Angkor Thom geweest (en zelf van ene poort naar andere poort gelopen via de 'muren') en de afsluiting was bij Bayon (tempel met allemaal gezichten).

Ik vond de tempelkeuze /volgorde van de gids echt super. Erg verschillend allemaal zodat je niet constant het gevoel hebt 'oh, alweer een tempel'.

Moe maar voldaan zijn we terug naar hotel gegaan. Inpakken, eten en daarna heerlijk een Khmer massage. Vonden we heel apart (giechel, giechel)!! Totaal ontspannen naar bed. Volgende dag alweer vertrekken...

Dag 5. Uitslapen, uitgebreid ontbijten en om 10:00 met tuktuk van hotel naar de airport (15 minuten rijden).

Heerlijke dagen gehad maar hier kan je (als je tijd hebt) echt langer verblijven! We zouden niet nog meer tempels willen bezoeken maar nog relaxen, museum bezoek had ons wel leuk geleken (en slenteren door de stad).

We hebben op meerdere dagen tempels gezien maar we hebben maar voor 1 dag ticket gekocht (andere tempel, die Indiana Jones hoort niet bij Angkor Wat ticket en ook mount Khulen tempel hoort hier niet bij). Tickets zijn aardig aan de prijs. 37 USD pp (kinderen onder de 12 gratis, paspoort mee om te bewijzen). De 3 dagen pas kost 62 USD pp.

We zijn erg blij dat we dit uitstapje hebben gedaan. Het is maar een uurtje vliegen vanaf BKK.
Ver met kids: Costa Rica '09, Maleisië '09,Thailand '10, Jordanië '11, Beijing/Thailand '11, Java/Bali '12, Marokko '13, Brazilië '13, Tanzania '14, Borneo '15, Guadeloupe '16, New York '17, Oeganda '17, Thailand/Cambodja '18, Canada '18
eynd14
 
Berichten: 1374
Geregistreerd: 24 Aug 2011, 15:09

Re: Siem Reap- wat te doen?

Berichtdoor Ayse1979 » 07 Aug 2018, 03:44

Eynd14, ik heb nu nogmaals je uitgebreide verslag gelezen.
Als ik mijn eigen berichten van dit draadje teruglees, zie ik dat ik alleen Siem Reap wilde doen maar ik heb het ondertussen uitgebreid en we blijven dus langer in Cambodja. Dit is mogelijk geworden vanwege mijn baanswitch waardoor ik opeens zes weken vrij had in de zomervakantie.
Op dit moment zijn we in Laos en vliegen over een paar dagen naar Siem Reap.
Ik begrijp uit jouw verslag dat een visum krijgen op het vliegveld dus helemaal niet problematisch is? Geen corrupte ambtenaren die je lastigvallen en intimideren en zo?
Dat klinkt wel heel fijn!
Verre reizen met zoon: Turkije elk jaar, Ghana 2014, Thailand 2016, Verenigde Staten 2016 , Maleisië 2017, Vietnam 2018(solo), Laos 2018, Cambodja 2018

www.ardaenayseopreis.reislogger.nl
Ayse1979
 
Berichten: 464
Geregistreerd: 17 Aug 2016, 23:22
Woonplaats: Utrecht

Re: Siem Reap- wat te doen?

Berichtdoor Ann&Jan » 10 Aug 2018, 14:12

Wij zijn begin juli op luchthaven Siem Reap toegekomen uit Bangkok.
Bijna het hele vliegtuig moest visum on arrival daar nemen.
Is bij toekomen beetje verwarrend of je nu links aan de poortjes moet gaan aanschuiven of rechts in de rij aan grote balie moet gaan staan.
Maar is dus rechts... Paspoort en foto afgeven aan ambtenaar/militair daar, fee betalen in dollar! (was bij ons correct aangegeven) en dan doorschuiven langs een hele lange balie om daar in de rij te gaan staan bij ambtenaar/militair die je paspoort teruggeeft. Heel raar omdat je paspoort (zonder dat je er zelf zicht op hebt) intussen nog door 5 verschillende handen gaat langs die balie (ene kleeft de sticker, andere zet eerste stempel, nog andere doet weer iets anders...)
Dan komt er een hele stapel paspoorten toe bij de "teruggever", maar daar staat dus wel wat volk zo'n beetje op een hoopje te wachten tot je dat van jou kan terugkrijgen. Die persoon was sympathiek praatje aan het maken met de wachtende toeristen.

Als je je paspoort mét visum weer in handen hebt kan je aan de poortjes gaan aanschuiven om het land binnen te mogen.
Ann&Jan
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 13 Okt 2017, 21:17

Re: Siem Reap- wat te doen?

Berichtdoor eynd14 » 12 Aug 2018, 07:26

Hetgeen je beschrijft, is precies de tip die ik hierboven beschreven had...

Ik hoop dar je niet te ver achterin de rij stond... Mijn tip was ook om even flink door te lopen zodat je vooraan zou staan... we hebben dan ook geen ophoping bij teruggave gehad en vonden het juist leuk om te zien hoe de paspoorten werden doorgegeven
Ver met kids: Costa Rica '09, Maleisië '09,Thailand '10, Jordanië '11, Beijing/Thailand '11, Java/Bali '12, Marokko '13, Brazilië '13, Tanzania '14, Borneo '15, Guadeloupe '16, New York '17, Oeganda '17, Thailand/Cambodja '18, Canada '18
eynd14
 
Berichten: 1374
Geregistreerd: 24 Aug 2011, 15:09

Re: Siem Reap- wat te doen?

Berichtdoor Ayse1979 » 13 Aug 2018, 08:30

We vliegen over een uur naar Siem Reap.
Ik heb in het hotel alvast de formulieren geprint en ingevuld zodat ik dat niet op het vliegveld hoef te doen. In Laos moest iedereen, wij inclusief, het nog invullen en dat kostte wat tijd. Ik kan nu dus direct doorlopen en alles inleveren.
Verre reizen met zoon: Turkije elk jaar, Ghana 2014, Thailand 2016, Verenigde Staten 2016 , Maleisië 2017, Vietnam 2018(solo), Laos 2018, Cambodja 2018

www.ardaenayseopreis.reislogger.nl
Ayse1979
 
Berichten: 464
Geregistreerd: 17 Aug 2016, 23:22
Woonplaats: Utrecht

Vorige

Terug naar Thailand

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 27 gasten